×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Κρεσέντο οπαδικής βίας σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο

29 Μαρτίου 2015 19:46

Η ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα σε οπαδούς ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην Πυλαία έφερε διακοπή του τελικού στο κύπελλο χάντμπολ.


«Ραντεβού» οπαδών ΟΣΦΠ και ΠΑΟ στο Αγρίνιο στο περιθώριο του final four στο βόλεϊ γυναικών σταμάτησε η ΕΛΑΣ
Κρεσέντο οπαδικής βίας σε Θεσσαλονίκη και Αγρίνιο
Ο τελικός του χάντμπολ στην Θεσσαλονίκη βρισκόταν στο 17ο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 8-7, όταν οι οπαδοί της ΑΕΚ μπήκαν στο γήπεδο της Πυλαίας και πήραν θέση στο ένα πέταλο Μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε η ανταλλαγή φωτοβολίδων, με τους διαιτητές να διακόπτουν τον τελικό.
Τον τελικό παρακολουθούσαν 2.500 περίπου οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ και άρχισε χωρίς τους οπαδούς της ΑΕΚ.
Η αστυνομία αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδό τους μετά την έναρξή του κι όταν οι 1.000 περίπου «κιτρινόμαυροι» οπαδοί εμφανίστηκαν στο ένα πέταλο, αμέσως άρχισε ο πόλεμος ανταλλαγής φωτοβολίδων.
Οι παίκτες και των δύο ομάδων, αμέσως πήγαν κοντά στους οπαδούς και προσπαθούσαν να τους καθησυχάσουν, χωρίς αποτέλεσμα.
Τελικά το γήπεδο εκκενώθηκε από τους οπαδούς και ο αγώνας συνεχίστηκε μπροστά σε άδειες εξέδρες.
Συλλήψεις μετά από μπλόκα σε μηχανοκίνητες «ορδές» οπαδών
Για αθλητική βία κα παράνομη οπλοκατοχή κατηγορούνται οκτώ άτομα, ηλικίας από 20 έως 33 ετών, τα οποία συνελήφθησαν στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει πάρει η Αστυνομία, με αφορμή τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδος βόλεϊ γυναικών, στο οποίο συμμετέχουν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ηρακλής Κηφισιάς και Πανναξιακός.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες κινούνταν με αυτοκίνητα προς το Αγρίνιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν από τους δύο ημιτελικούς αγώνες.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, οι αστυνομικοί βρήκαν μεταξύ άλλων, κράνη, ξύλινα κοντάρια κ.α. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου εντοπίστηκε από αστυνομικούς, ομάδα περίπου 150 οπαδών, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει περίπου 30 αυτοκίνητα έξω από το πανεπιστήμιο του Αγρινίου και μετέβαιναν πεζοί προς την πλατεία Δημοκρατίας.
Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για οπαδούς, οι οποίοι είχαν φθάσει στο Αγρίνιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον δεύτερο ημιτελικό, χωρίς όμως να κατέχουν εισιτήρια. Η ομάδα των οπαδών περιορίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρυνθεί από την περιοχή.
Παράλληλα, έπειτα από λίγη ώρα, εντοπίστηκε σε περιοχή λίγο έξω από το Αγρίνιο, μία άλλη ομάδα οπαδών που επέβαιναν σε 32 αυτοκίνητα. Και στη περίπτωση αυτήν, οι οπαδοί, οι οποίοι επίσης δεν κατείχαν εισιτήρια, αποχώρησαν από την περιοχή συνοδευόμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις,.
Όμως κατά τη διάρκεια του ελέγχου που προηγήθηκε στα αυτοκίνητα, βρέθηκαν σε δύο από αυτά, τρία ξύλινα κοντάρια οκτώ κράνη, κ.α.
Οι επιβαίνοντες στα δύο αυτοκίνητα, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή.
Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκαναν οι αστυνομικοί στις περιοχές που κινήθηκαν οι ομάδες των οπαδών, βρέθηκαν 90 ξύλινα καδρόνια, έξι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και τρία δακρυγόνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos