Ικανοποιητική εμφάνιση ο ΑΟΜυκόνου στο πανελλήνιο Παμπαίδων - Παγκορασίδων

11 Ιουλίου 2016 11:34

Την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία του πέτυχε ο ΑΟΜυκόνου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ καθώς συγκέντρωσε 27 βαθμούς και αρκετοί αθλητές του μπήκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.
Καλύτερη αθλήτρια του συλλόγου η αθλήτρια από τη Μήλο, Ιωάννα Μάλλη η οποία κατέλαβε την 5η θέση στον ακοντισμό με 34.34.


Η Ιωάννα, η οποία προπονείται με τον φίλαθλο και εργάτη του στίβου Περικλή Καβαλλιέρο, ήταν σταθερή όλη τη χρονιά σε βολές πάνω από τα 32 μέτρα και ήλπιζε σε μια βολή κοντά στα 40 μέτρα στον τελικό του ακοντισμού. Βολές πάνω από τα 40 μέτρα είναι ο στόχος της Ιωάννας τη νέα χρονιά.

Η Μαρία Νάζου υπερέβη τον εαυτό της καθώς κατάφερε να βρεθεί στον τελικό όπου κατέλαβε την 8η θέση με 10.62 (ατομικό φετινό). Στον προκριματικό ήταν 10η με 10.80. Η Μαρία ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς σχεδόν όλη τη χρονιά και η μεθοδική προπόνηση του Πέτρου Δημητσάντου την οδήγησε στην επίτευξη του στόχου της. Η Μαρία αγωνίστηκε σε ελάχιστους αγώνες όλη τη χρονιά για προλάβει την όποια επιδείνωση του τραυματισμού της. Ο σύλλογος μπορεί να έχασε βαθμούς αλλά κέρδισε την αθλήτρια και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Ο Μιχάλης Καραγιάννης σημείωσε νέο ρεκόρ συλλόγου στα 1.000 μέτρα όπου με 2.50.57 κατέλαβε την 9η θέση, έχοντας ελάχιστους αγώνες στα πόδια του. Στόχος για τη νέα χρονιά μια επίδοση κάτω από τα 2.45 και συμμετοχή σε όλους τους αγώνες που η ηλικία του του επιτρέπει.

Εξαιρετική η θέση του Χρήστου Ντούλα στα 100 μέτρα εμπόδια, αλλά όχι η επίδοση. Ο Χρήστος ήταν 8ος με 17.26 (16.41 ατομικό) κάνοντας τεχνικά λάθη σε ένα αγώνισμα που τώρα εξοικειώνεται μαζί του. Ο Χρήστος γυμνάζεται και αυτός στη Μήλο με τον Περικλή Καβαλλιέρο.
Σταθερός ο Νίκος Λυκούρης στα 600 μέτρα, σημείωσε 1.38.75 και κατέλαβε την 10η θέση, αλλά οι δυνατότητες του είναι για πολύ καλύτερες επιδόσεις, κάτω από 1.32.
Αξιοπρεπέστατη η εμφάνιση της Σοφιλένας Πελτετζή η οποία βρέθηκε στην 16αδα του τελικού με 11.05 (10.91 και 14η στα προκριματικά). Παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε μέχρι τον Ιανουάριο, χάνοντας αρκετό μέρος από την χειμερινή της προετοιμασία κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί με ατομικό ρεκόρ αρκετά ψηλά.

Ατομικό ρεκόρ και μάλιστα σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, για τη Μαρίνα Ζουγανέλη που ξεκόλλησε από τις βολές περί τα 20 μέτρα στον ακοντισμό και σημείωσε την εξαιρετικά ενθαρρυντική βολή των 26.62 (11η), ενώ είχε μια ακόμη βολή πάνω από τα 26 μέτρα. Πλέον η Μαρίνα γλυκοκοιτάζει το φράγμα των 30 μέτρων.

Νωθρή η Κατερίνα Χανιώτη στα 1.000 μέτρα, έμεινε αρκετά πίσω από τις προπορευόμενες αθλήτριες και τερμάτισε σε 3.34.51 αρκετά πίσω από το ατομικό της ρεκόρ. Στα θετικά η 15η θέση και ο ένας βαθμός που προσέφερε στην ομάδα.
Μακρυά από το ατομικό του ρεκόρ βρέθηκε ο Λευτέρης Μάντζαρης στο μήκος όπου με 5.20 κατατάχτηκε στην 16η θέση. Με ελάχιστη προπονητικά ένσημα στο μήκος, καθώς ασχολήθηκε με το αγώνισμα από τον Μάιο και μετά έχει πολλά να προσφέρει εάν επικεντρωθεί σε αυτό και αν συμμετέχει σε αγώνες ώστε να αποκτήσει εμπειρίες.

Οι επιδόσεις του Βλαντιμίρ Ναουμένκο στις προπονήσεις είχαν πείσει τον Πέτρο Δημητσάντο ότι ο Βλαντιμίρ είναι έτοιμος για μεγάλη βολή στη σφαιροβολία, αλλά δυστυχώς οι προβλέψεις δεν επαληθεύτηκαν. Ο Βλαντιμίρ σημείωσε την μέτρια για τις δυνατότητες του επίδοση, 10.39 (17ος) καθώς κατά τη διάρκεια του αγώνα φαινόταν εκτός της αγωνιστικής διαδικασίας.

Για το Μάνο Κωνσταντάρα και μόνο η συμμετοχή είναι επιτυχία καθώς και αυτός αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού τις τρεις τελευταίες εβδομάδες. Έτσι η 22η θέση και το 3.06.82 δεν μπορούν να αξιολογηθούν.

Ο ΑΟΜυκόνου για πρώτη φορά στην ιστορία του είχε παρουσία σε δύο σκυταλοδρομίες, στα 4 Χ80 των κοριτσιών και στα 4Χ300 των αγοριών. Τα κορίτσια, δηλαδή η Μαρία Νάζου, η Σοφιλένα Πελτετζή, η Κατερίνα Χανιώτη και η Ευγενία Χανιώτη (επίσης τραυματίας για μεγάλο χρονικό διάστημα) κατέλαβαν την 16η θέση με 42.78 προσφέροντας βαθμούς στο σύλλογο. Με τρεις από τις τέσσερις αθλήτριες τραυματισμένες η θέση αυτή και η επίδοση κρίνονται επιτυχείς.
Θαυμάσια ήταν τα αγόρια στη μεγάλη σκυταλοδρομία καθώς με 2.44.94, πέτυχαν νέο ρεκόρ συλλόγου και ανταγωνίστηκαν ισότιμα τις αντίστοιχες ομάδες μεγάλων συλλόγων με πολυετή παράδοση. Ο Χρήστος Ντούλας, ο Νίκος Λυκούρης, ο Λευτέρης Μάντζαρης και ο Μιχάλης Καραγιάννης κατέλαβαν την 11η θέση σε ένα αγώνισμα με έντονο συναγωνισμό.

Οι συχνοί τραυματισμοί προβληματίζουν τους προπονητές του συλλόγου και τη διοίκηση για την ποιότητα του ταρτάν καθώς παρά το ότι έχει τοποθετηθεί σχετικά πρόσφατα, το 2004, είναι ήδη «γερασμένο» λόγω συνθηκών που επικρατούν στο νησί.
Το μέλλον του ΑΟΜυκόνου στο επόμενο πρωτάθλημα σε αυτή την κατηγορία, προβλέπεται εξίσου ελπιδοφόρο. Μπορεί κάποιοι αθλητές (Μάλλη, Νάζου, Πελτετζή, Λυκούρης) να αλλάζουν κατηγορία από το 2017 αλλά νέοι αθλητές και αθλήτριες θα πλαισιώσουν την ομάδα των παμπαίδων και παγκορασίδων στοχεύοντας επίσης σε καλές επιδόσεις και διακρίσεις. Αυτό που χρειάζεται για την επίτευξη των στόχων είναι προσήλωση στην προπόνηση και αγωνιστικές ευκαιρίες εκτός Κυκλάδων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos