Μπράβο ρε μάγκες: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική ομάδα νέων στο πόλο

20 Δεκεμβρίου 2019 18:15

Η Εθνική Νέων στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη διοργάνωση του Κουβέιτ.


Οι διεθνείς μας επικράτησαν με 6-4 της Σερβίας στον τελικό του 20ο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και πανηγύρισαν ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σε αυτή την κατηγορία. Οι Νέοι ήταν πρωταθλητές Ευρώπης το 2018 και ξανά Παγκόσμιοι Πρωταθλητές το 2017, ενώ σήμερα κατέκτησαν το 55ο μετάλλιο, 15ο χρυσό, στην ιστορία της ελληνικής υδατοσφαίρισης.


Δύο χρόνια μετά το θρίαμβο στο Βελιγράδι η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ξανά, αυτή τη φορά στο Κουβέιτ, επικρατώντας της Σερβίας με 6-4 και υπερασπίστηκε έτσι τον τίτλο της.

Ο τελικός ήταν “κλειστός” στην αρχή με τις άμυνες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε μετά από έξι λεπτά με τον Γκιουβέτση να ανοίγει το σκορ για την Εθνική μας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Λίγο αργότερα ο Αλαφραγκής με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 2-0, που ήταν και το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου.

Ο σημερινός τελικός, ήταν ο 30ός (55ο Μετάλλιο συνολικά) για την ελληνική υδατοσφαίριση, από το 1997 έως και φέτος στις κορυφαίες διοργανώσεις, με την Ελλάδα να πανηγυρίζει το 15ο της χρυσό και να έχει κατακτήσει άλλα 15 αργυρά, ενώ έχει ακόμη 25 χάλκινα σε 46 συνολικά μικρούς τελικούς.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 0-0, 3-3

Ελλάδα: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης

Σερβία: Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς, Μαρτίνοβιτς, Σούλτς, Πλεβάντσιτς, Ράντοβιτς, Μίσοβιτς

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos