Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 - Psts.gr

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σέριφο για Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Σίκινου.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα όλες τις εποχές του χρόνου καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικό και θρεπτικό.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έναν απόλυτα συνδεδεμένο κόσμο, όπου, μάλιστα, το mobile θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, περιγράφουν οι αναλυτές για το πολύ κοντινό μέλλον. Βάσει των εκτιμήσεων, έως το 2021, περισσότεροι άνθρωποι ανά τον κόσμο θα χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο απ’ ό,τι τραπεζικό λογαριασμό. Για την ακρίβεια, από τον προβλεπόμενο πληθυσμό των 7,8 δις, έως το 2021 τα 5,5 δις θα έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο, ενώ οι χρήστες τραπεζικών λογαριασμών θα ανέρχονται σε 5,4 δις. Επιπλέον, οι κάτοχοι κινητού θα είναι περισσότεροι από τους κατοίκους της γης που θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό (5,3 δις).

Η κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας αναμένεται να επταπλασιαστεί έως το 2021Το μέλλον του πλανήτη δεν είναι μόνο συνδεδεμένο, αλλά προδιαγράφεται και εντελώς mobile. Όπως εκτιμά η Cisco στο τελευταίο “Visual Networking Index”, η κίνηση σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας θα συνεχίσει να αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από αυτή μέσω σταθερών δικτύων. Συγκεκριμένα, εκτιμά ότι η διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής θα διευρύνεται, με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξης του 47% έως το 2021. Μάλιστα, η κίνηση των δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας, σε παγκόσμιο επίπεδο, αναμένεται να επταπλασιαστεί μεταξύ 2016 και 2021.

Ανά περιοχή

Η περιοχή του πλανήτη, απ’ όπου θα πρέπει να αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση των διακινούμενων mobile data, είναι η Μέση Ανατολή και Αφρική, όπου η κίνηση θα ενισχυθεί κατά 65% (κατά μέσο όρο ετησίως) έως το 2021.

Ακολουθεί η περιοχή της Ασίας Ειρηνικού με ετήσια μέση ανάπτυξη κατά 49%, ενώ η αντίστοιχη επίδοση στη Λατινική Αμερική θα είναι ανάπτυξη κατά 45% ετησίως. Σύμφωνα με τη Cisco, η κίνηση mobile data στην Κίνα θα υπερβεί, ήδη, από το τρέχον έτος την αντίστοιχη στις ΗΠΑ, με 1,9 exabytes το μήνα έως τα τέλη του 2017 από 1,6 exabytes μηνιαίως στις ΗΠΑ.

Μικρή η συμμετοχή του 5G

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επόμενης γενιάς (5G), παρά τη δυναμική που προβλέπεται να αποκτήσουν σταδιακά, έως το 2021 θα έχουν περιορισμένη μόνο συμμετοχή στη συνολική κίνηση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου. Εκτιμάται ότι, μέχρι τα τέλη της περιόδου αναφοράς (το 2021), θα ευθύνονται μόλις για το 1,5% της συνολικής κίνησης στο Ίντερνετ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Cisco, μόλις το 0,2% των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας, ήτοι 25 εκατ. συνδέσεις, θα στηρίζονται σε δίκτυα 5G το 2021. Ωστόσο, κάθε σύνδεση 5G εκτιμάται ότι θα δημιουργεί έναν όγκο σχεδόν 30 GB το μήνα, επίδοση κατά 4,7 φορές υψηλότερη από το μέσο όρο των συνδέσεων 4G.

Μεγάλος κερδισμένος των τεχνολογικών εξελίξεων - σε επίπεδο συσκευών - θα είναι το smartphone, ο συνολικός αριθμός των οποίων (συμπεριλαμβανομένων των phablets) θα αντιπροσωπεύει πάνω από το 50% της παγκόσμιας συσκευών και συνδέσεων (6,2 δισεκατομμύρια από 3,6 δισεκατομμύρια το 2016).

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι αναλυτές της εταιρείας, το σχετικά υψηλό - ακόμη - κόστος των υπηρεσιών δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας περιορίζουν την ταχύτερη άνοδο του όγκου των δεδομένων που διακινούνται μέσω smartphone.

www.sepe.gr

 

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πληθώρα επιλογών προσφέρει το πρόγραμμα του Σαββάτου και το Betarades.gr έχει καταλήξει σε πέντε παιχνίδια.

Κατηγορία ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στον ρυθμό του Τζόκερ βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι σπεύδουν να αναζητήσουν την τύχη τους στα πρακτορεία εν όψει της κλήρωσης της Κυριακής.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το νερό αποτελεί βασικό σύμμαχο απώλειας κιλών καθώς η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι απαραίτητη για να πετύχετε τον στόχο σας όσον αφορά την απώλεια βάρους.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε στάση αναμονής και ...αμετακίνητοι στα μπλόκα που έχουν στήσει, βρίσκονται αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με τους μεν πρώτους να περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να ορίσει ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής συνάντησής τους είτε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είτε με τον αντιπρόεδρο και τους συναρμόδιους υπουργούς, και τους δε δεύτερους να οργανώνουν τη συμμετοχή τους στο παναγροτικό συλλαλητήριο της προσεχούς Τρίτης στην Αθήνα.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελάτε να χακάρετε τις ιστοσελίδες μας και θα ανταμειφθείτε! Η πρόκληση είναι αληθινή και μάλιστα απευθύνεται σε μαθητές τετάρτης δημοτικού έως τρίτης γυμνασίου.

Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μάχη σε περίπου 50 διαφορετικά μέτωπα πυρκαγιάς δίνουν οι πυροσβέστες στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, την ώρα που στις ανατολικές ακτές της χώρας επικρατεί σαρωτικό κύμα καύσωνα. Οι αρχές ετοιμάζονται για «ενδεχομένως καταστροφικές» συνθήκες μέσα στο σαββατοκύριακο.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017 11:34

Σόιμπλε κατά Σουλτς για την Ελλάδα

«Για να φτάσουμε σε μια (Ευρωπαϊκή) Ένωση ανάληψης ευθύνης (για τα χρέη των χωρών μελών) θα πρέπει να περιορίσουμε το ρίσκο, ο κ. Σουλτς όμως ζητά ευρωομόλογο και μεγαλοθυμία απέναντι στους Έλληνες. Εάν προχωρήσουμε σε κούρεμα χρέους, δεν αλλάζουμε κάτι στη χώρα», είπε ο Γερμανός υπουργός οικονομικών σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel» το οποίο κυκλοφορεί σήμερα.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos