Αγώνες μπάσκετ στη μνήμη του ήρωα Νικόλα Στέλλα

24 Μαϊος 2011 17:05

Νικόλας Στέλλας ήταν ένας νεαρός 18 ετών όπου ένα βράδυ της 16ης Μαΐου κατά τη περίοδο της γερμανικής κατοχής το 1944 με μια ομάδα

Άγγλων κομάντος είχαν αναλάβει να καταστρέψουν τους ασυρμάτους και τις αντιαεροπορικές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου. Κάποιοι πυροβολισμοί όμως που ακούγονται και μια φωτοβολίδα που πέφτει στη περιοχή του αεροδρομίου τη μετατρέπει σε μέρα και έτσι χάνουν τη κάλυψη που είχαν. Οι Άγγλοι κομάντος κατάφεραν να διαφύγουν αλλά ο Στέλλας συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς. Αφού υπέστη φρικτά βασανιστήρια πρωτοχριστιανικής εποχής εκείνος όμως με μοναδική αντοχή και ψυχική υπερηφάνεια δεν μαρτύρησε τίποτα, απαγχονίζεται και εκτίθεται σε δημόσια θέα για παραδειγματισμό στην πλατεία όπου σήμερα βρίσκεται η προτομή του(έργο του γλύπτη Ν.Περαντινού).

Το πρώτο Σαβ/κο μετά την 21η Μαΐου όπου γίνεται το μνημόσυνο του έχουν καθιερωθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αθλητικές εκδηλώσεις στη μνήμη του. Από το 1996 που ιδρύεται και το τμήμα μπάσκετ του Μαρπησσαικού γίνονται και αγώνες καλαθοσφαίρισης με τη μορφή τουρνουά είτε αυτό είναι παμπαίδων, παγκορασίδων,κορασίδων, παίδων, ανδρών ή γυναικών.

Έτσι και φέτος στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων θα γίνουν αγώνες μπάσκετ, παμπαίδων, παγκορασίδων και ανδρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/5

11:00 ΑΜΕΣ Μαρπησσαικός - Άρης Σύρου(παμπαίδων)

12:30 ΑΜΕΣ Μαρπησσαικός - ΑΟ Ερμούπολης(παγκορασίδων)

18:00 Εργασιακό πρωτάθλημα

20:00 Εργασιακό πρωτάθλημα

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ :ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ,ΚΔΕΠΑΠ,ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΡΠΗΣΣΑΣ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos