Άλλο μπάσκετ

13 Σεπτεμβρίου 2014 13:15

Ο Παντελής Βλαχόπουλος σχολιάζει το μπάσκετ που έπαιξαν Σέρβοι και Γάλλοι στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υποστηρίζοντας

πως η Ελλάδα δεν θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο.

Ο δεύτερος ημιτελικός απέδειξε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να φτάσει σε καμία περίπτωση τόσο μακριά για ένα απλό λόγο: το μπάσκετ έχει ξεπεράσει τους περισσότερους παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η Σερβία και η Γαλλία παίζουν άλλο μπάσκετ. Άλλος ρυθμός, άλλη νοοτροπία, άλλη αντιμετώπιση σε άμυνα και επίθεση. Αν θέλουν οι επικεφαλής της εθνικής ομάδας να δημιουργήσουν ένα αξιόλογο σύνολο την επόμενη πενταετία, πρέπει να δουν και να ξαναδούν αυτό το παιχνίδι προκειμένου να καταλάβουν (συνειδητοποιήσουν) πως παίζεται το σύγχρονο μπάσκετ.

Επίθεση

Ο ρυθμός των Σέρβων ήταν ομάδας ΝΒΑ. Οπότε ήθελαν έτρεχαν (γρήγορα και όχι βιαστικά) και οπότε ήθελαν έπαιζαν "5 εναντίον 5" με απόλυτη επιτυχία. Οι αποστάσεις στο πικ εν ρολ ήταν για σεμινάριο ενώ οι περιφερειακοί τροφοδοτούσαν οπότε ήθελαν και ήταν αναγκαίο τους ψηλούς. Και το σημαντικότερο: οι Σέρβοι σκόραραν με σχετική άνεση με αποτέλεσμα να είναι φρέσκοι στα αμυντικά καθήκοντα τους.

Άμυνα

Γρήγορες αντιδράσεις και έλεγχος των ριμπάουντ. Κυρίαρχα σημεία που έδωσαν τη νίκη στους Σέρβους. Περιόρισαν τη δράση του Ντιό, ενώ ο Μπατούμ "μάτωνε" για να βάλει καλάθι. Συν τοις άλλοις οι παίκτες της Σερβίας έπαιζαν σαν λυσσασμένοι, κυνηγώντας κάθε χαμένη μπάλα και κάθε ριμπάουντ.

Τεόντοσιτς

Έδωσε απαντήσεις. Στην εκπομπή της ΝΕΡΙΤ είχαμε σχολιάσει τον κομβικό ρόλο του Μίλος Τεόντοσιτς στην εξέλιξη του αγώνα. Ο Σέρβος "σκότωσε" με τις ενέργειές του τη Γαλλία και παράλληλα τις έκοβε τα φτερά όταν προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ. Έκανε αυτό που πρέπει να κάνει σε κάθε μεγάλο παιχνίδι, ένας σπουδαίος παίκτης: το αυτονόητο. Να σουτάρει όταν πρέπει και να πασάρει όταν είναι μαρκαρισμένος μετά από πικ εν ρολ. Όλα αυτά, όμως, έρχονται σε δεύτερη μοίρα καθώς η ηγετική φυσιογνωμία του είναι αυτή που απογειώνει την ομάδα του (όταν δεν το πιάνει η τρέλα του).

Τζόρτζεβιτς

Παίρνει ή δεν παίρνει χαρτάκι από τον Ντούντα και από τον Ζοτς, είναι το απόλυτο αφεντικό για μια νέα γενιά Σέρβων παικτών. Πλέον η ομάδα έχει στον πάγκο της ένα νέο προπονητή που έχει τις δυνατότητες και την προοπτική να οδηγήσει την εθνική της χώρας του ξανά στις επιτυχίες. Διαχειρίστηκε άψογα την εκρηκτική προσωπικότητα του Τεόντοσιτς μέσα στο παρκέ και μοίρασε τους ρόλους με μαεστρικό τρόπο. Ο Τζόρτζεβιτς το είχε ως παίκτης και τώρα το έχει και ως coach. Σου δίνει την εικόνα ότι δεν μπορεί να πανικοβληθεί. Είναι ψύχραιμος και έχει αντίληψη όσο κανείς άλλος του παιχνιδιού. Αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει να το προσέξει ιδιαιτέρως ο Σιζέφσκι.

www.contra.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos