Μουντομπάσκετ 2019: Ώρα πρόκρισης για την Εθνική ομάδα με Βραζιλία

03 Σεπτεμβρίου 2019 10:16

Με στόχο τη δεύτερη νίκη στη διοργάνωση η Ελλάδα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής «σελεσάο»


Ευκαιρία να διπλασιάσει τις νίκες της στο Μουντομπάσκετ και να τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση έχει η Εθνική μπάσκετ την Τρίτη (3/9, 15.00, ΕΡΤ Sports), απέναντι σε έναν πάντοτε υπολογίσιμο και μαχητικό αντίπαλο, όπως είναι η Βραζιλία. Η Βραζιλία άρχισε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, κερδίζοντας στο πρώτο παιχνίδι τη Νέα Ζηλανδία με 102-94, έχοντας για κορυφαίους τον Άλεξ Γκαρσία, τον Λεοντρίνιο Μπαρμπόσα και τον Ράφα Λουζ.

Ο Γιάννης Αντετοκούνπο και οι υπόλοιποι διεθνείς έδειξαν σε εξαιρετική κατάσταση στο πρώτο ματς με το Μαυροβούνιο και κυρίως εντυπωσίασαν με την προσήλωσή τους στο πλάνο και τη σοβαρότητα που επέδειξαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Κλειδί του αγώνα για να φτάσει η «επίσημη αγαπημένη» στο θετικό αποτέλεσμα θα είναι η άμυνα, όπως ομολόγησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. «Η Βραζιλία είναι ομάδα που σουτάρει με βοηθητικούς ψηλούς. Έχουμε μακριά κορμιά για να βγαίνουν πάνω τους στις αλλαγές», σχολίασε ο ομοσπονδιακός κόουτς.

Και πρόσθεσε: «Μας ταιριάζουν ομάδες που δεν έχουν ζώνες με κλειστές άμυνες. Αν εμείς είμαστε καλοί στην άμυνά μας, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Με τη Νέα Ζηλανδία υπήρχαν συνεχή σουτ, δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα».

Ο Έλληνας τεχνικός θεωρεί πως η εξέλιξη του αγώνα θα είναι θετική αν η ομάδα του βελτιώσει το ποσοστό της στο τρίποντο: «Πρέπει να ανεβάσουμε το ποσοστό μας κατά 10% στο τρίποντο και έτσι τα πράγματα θα είναι καλύτερα για εμάς».

«Δεν εστιάζουμε στον Αντετοκούνμπο»
Από την πλευρά του, ο τεχνικός της «σελεσάο», Αλεξάντερ Πέτροβιτς, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την Ελλάδα, είπε: «Δεν θα κάνουμε το λάθος να εστιάσουμε στον Αντετοκούνμπο».

Και εξήγησε τον συλλογισμό του: «Αυτήν τη στιγμή με απασχολεί περισσότερο πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Καλάθη, τον Πρίντεζη, τον Μπουρούση, τον Σλούκα… Θα πρέπει να ελέγξουμε τον αγώνα με εξυπνάδα. Να μην παίρνουμε ανόητα σουτ και να μην κάνουμε ανόητα λάθη, για να μη δίνουμε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό».

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos