ΝΟΠ: Αγώνας Κλασσικών Σκαφών, Παραδοσιακών Καϊκιών και Λέμβων-Λατινιών

04 Ιουλίου 2013 02:05

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου, ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργάνωσαν τον αγώνα «Κυκλάδες 2013-Αγώνας Κλασσικών Σκαφών Παραδοσιακών Καϊκιών

και Λατινιών, Cyclades Classic Yacht Race 2013», για Κλασσικά Σκάφη, Παραδοσιακά Καΐκια και Παραδοσιακές Λέμβους ανοικτού τύπου, στις 27 - 30 Ιουνίου 2013.

Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διάσωση των παραδοσιακών μας σκαριών και η επιβίωση των επαγγελμάτων που σχετίζονται με την ναυπήγηση τους.

Στον αγώνα που έγινε για πρώτη φορά συμμετείχαν 11 σκάφη, κομμάτια της ναυπηγικής μας παράδοσης, τα οποία στόλισαν το λιμάνι της Παροικίας για δύο μέρες και πάρα πολλοί κάτοικοι αλλά και επισκέπτες του νησιού έσπευσαν να τα δουν και να τα φωτογραφίσουν. Επίσης η ιστιοδρομία που διεξήχθη την Κυριακή από το λιμάνι της Παροικίας, στον Άγιο Σπυρίδωνα και επιστροφή, έδωσε ένα άλλο χρώμα στο Κυριακάτικο πρωινό που ο κόσμος αντίκριζε όλα αυτά τα ξύλινα σκάφη που ταξίδευαν με τις παραδοσιακές τους αρματωσιές.

Θα κάνουμε κάθε τι δυνατό για να καθιερώσουμε τον αγώνα σε ετήσια βάση δήλωσαν από κοινού οι πρόεδροι του Ν.Ο.Πάρου και Ν.Ο.Σύρου.

Στην τελετή απονομής των επάθλων μας τίμησαν με την παρουσία τους από την πλευρά του Δήμου Πάρου, η πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Α. Κάγκανη και η πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Μ. Χανιώτη, ο πρόεδρος του Ν.Ο.Σύρου και ο κ. Σ. Γρυπαρης.

αποτελέσματαΕυχαριστούμε τον Δήμο Πάρου, την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. και τους χορηγούς μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos