Πάρος: “Hellenic Match Racing Tour” 2η ημέρα

13 Απριλίου 2014 15:17

Σήμερα, 2η ημέρα του HMRT, απολαύσαμε μοναδικές μονομαχίες από τα κορυφαία ονόματα του χώρου καθώς ολοκληρώθηκε η φάση των προκριματικών με όμορφες ιστιοπλοϊκές συνθήκες καθώς το αεράκι εντάσεως 6-8 knots (κόμβων) έκανε από νωρίς

 την εμφάνισή του στον κόλπο της Παροικιάς.

Στην προκριματική φάση που ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί όλες οι ομάδες αναμετρούνται με όλους ώστε να διαμορφωθεί η κατάταξη που θα ορίσει τις διασταυρώσεις στη φάση των προ-ημιτελικών όπου ο 1ος της κατάταξης μονομαχεί με τον 8ο, ο 2ος με τον 7ο, ο 3ος με τον 6ο και ο 4ος με τον 5ο . Ύστερα από δυνατές μονομαχίες η ομάδα "Dark n' Stormy" του Στρατή Ανδρεάδη ήταν αυτή που κατάφερε να ξεχωρίσει ακολουθούμενη από τις ομάδες "Ursa Minor" του Ιάσονα Σπανομανώλη και την ομάδα "VMG" με κυβερνήτη τον Παναγιώτη Μάντη.

Στην προημιτελική φάση, όπου όποια ομάδα καταφέρει να κερδίσει 2 φορές τον αντίπαλό της περνάει στα ημιτελικά, απολαύσαμε μοναδικό θέαμα. Οι ομάδες του Στρατή Ανδρεάδη και Ιάσονα Σπανομανώλη περάσαν σχετικά εύκολα τα εμπόδια των αντιπάλων τους. Η αγωνία κορυφώθηκε στις 2 άλλες μονομαχίες όπου η ομάδα "VMG" με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη στο τιμόνι αναμετρήθηκε και κατάφερε να κερδίσει την ομάδα "Άνεμος Ελλάδας" με κυβερνήτη την Ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. Στην άλλη όμορφη αναμέτρηση η ομάδα του Θεόδωρου Τσουλφά κατάφερε να κερδίσει τους αντιπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας στη διοργάνωση, με τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο να είναι ο κυβερνήτης της ομάδας.

Ακολούθησαν τα ημιτελικά, τα αποτελέσματα των οποίων, θα ορίσουν τις ομάδες που θα συμμετέχουν στον αυριανό μεγάλο τελικό διεκδικώντας τον τίτλο του νικητή. Η ημιτελική φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο νωρίς το πρωί, με τις εξής ομάδες να μονομαχούν μεταξύ τους:

·      "Dark n' Stormy Match Race, powered by Atalanti"- Skipper: Στρατής Ανδρεάδης vs "Tsoulfas Sailing Team" - Skipper: Θεόδωρος Τσουλφάς και

·      "Ursa Minor" -Skipper: Ιάσονας Σπανομανώλης vs "VMG Team" - Skipper: Παναγιώτης Μάντης

Η ολοκλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, ώστε να αναδειχθεί ο νικητής της πρώτης φάσης του Hellenic Match Racing Tour. Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει εκτός από τον μεγάλο τελικό, τον μικρό τελικό όπου οι 2 χαμένοι των ημιτελικών θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση καθώς και τους αγώνες της τελικής κατάταξης των θέσεων 5 έως 8.

Το Hellenic Match Racing Tour είναι μια πρωτοβουλία της Icarus Sailing Media με την υποστήριξη του ΕΟΤ και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας Icarus Sailing Media με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Μεγάλος υποστηρικτής και συνδιοργανωτής της πρώτης φάσης του Hellenic Match Racing Tour στην Πάρο είναι ο Δήμος Πάρου και η Τουριστική Επιτροπή που αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή αυτήν την προσπάθεια σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Πάρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos