Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων - 2η Ημέρα

28 Ιουλίου 2015 19:46

Αν και ο άνεμος άργησε να εμφανιστεί και υπήρξε αναβολή αγώνων για περίπου τέσσερις ώρες τα αποτελέσματα αποζημίωσαν, αθλητές, κριτική επιτροπή και φίλους του αθλήματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 νέων, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τις 4 ξεκίνησε η μπουκαδούρα με ένταση πάνω από 6 κόμβους και λίγο πριν τις 5 όταν και δόθηκε η πρώτη εκκίνηση των αγώνων, έφτασε τους 8-13 κόμβους μέχρι το τέλος των ιστιοδρομιών της ημέρας.

Το πρόγραμμα της ημέρας ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή έξι ιστιοδρομιών, δύο για κάθε στόλο. Σήμερα τελείωσε η προκριματική σειρά για την κατηγορία των νέων και από αύριο οι 30 καλύτεροι θα αναμετρηθούν στο χρυσό στόλο και οι υπόλοιποι στον αργυρό. Οι νεάνιδες συνεχίζουν να αγωνίζονται σε ένα στόλο 44ων συμμετοχών.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες θ απασχολήσει την επιτροπή αγώνων καθώς ο καύσωνας και η νηνεμία αποτελούν απειλή για τους ιστιοπλόους. Οι απογευματινές ιστιοδρομίες ενδεχομένως να αποτελέσουν λύση.

Στο μπλε στόλο, η Ουγγαρία βρήκε νικήτρια στο 1ο αγώνα της ημέρας.

Το αεράκι που αυξανόταν στη διάρκεια της ημέρας ευνόησε την ελληνική ομάδα των νεανίδων. Μετά τον αγώνα οι αθλητές αισθάνθηκαν ικανοποιημένοι ότι το αεράκι ξεκίνησε, έστω και αργά το απόγευμα, μετά από αρκετές ώρες αναμονής. "Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, αλλά θα τα καταφέρουμε» δήλωσε η Μαρία Μπόζη, από το ελληνικό πλήρωμα. Οι αθλητές πιστεύουν ότι η οργάνωση είναι εξαιρετική και ότι θα φθάσουν τελικά τους στόχους τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos