Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων - 5η Ημέρα

31 Ιουλίου 2015 12:24

Με το μάτι στραμμένο στα μετάλλια, πλέον, οι ιστιοδρόμοι αγωνίστηκαν με σθένος και την 5η ημέρα, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας νέων κλάσης 470, που φιλοξενείται από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με έδρα το Δήμο Καλαμαριάς στην ανατολική ακτή της πόλης. Ο 'Ομιλος εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις με απόλυτη επιτυχία.


Οι ομάδες για ακόμη μία ημέρα περίμεναν σε συνθήκες καύσωνα το κατάλληλο αεράκι, κάτι που τους έδωσε την ευκαιρία να εστιάσουν στον τελικό στόχο τους.

Η πέμπτη ημέρα των αγώνων ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη, με πολλές ομάδες να επιθυμούν την κατάταξη ανάμεσα στους πρώτους 10, κάτι που θα τους δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο των νικητών.

Οι Ισπανοί Noguera και Terrones εκτέλεσαν με ακρίβεια το πλάνο τους και σκαρφάλωσαν από την 11η στην 9η θέση, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το medal race. Οι Γάλλοι Pirouelle and Sipan, κυριάρχησαν γι ακόμη μία φορά στη γραμμή αγώνων και κέρδισαν την 5η νίκη τους μέσα σε 10 αγώνες. Η ομάδα έχει πλεονέκτημα 15 πόντων έναντι των κατόχων της 2ης θέσης, Winkel και Cipra από τη Γερμανία. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν μεγάλο λάθος για να χάσουν το χρυσό. Στην πρώτη 10αδα βρίσκονται επίσης οι Γιαπωνέζοι Isozaki και Nakagawa, ολοκληρώνοντας ένα πάζλ 7 κρατών που θα κυνηγήσουν τη δόξα των μεταλλίων.

H 4η θέση για τις Ιταλίδες Di Salle και Dubbini στον έναν αγώνα των νέων γυναικών, τους χάρισε ουσιαστικά το χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο των παγκόσμιων πρωταθλητριών. Με 27 πόντους διαφορά είναι αδύνατον να ηττηθούν από τις Ελληνίδες Μπόζη και Κλωναρίδου, που έχουν τη δεύτερη θέση. Ακόμη όμως παίζονται πολλά με το αργυρό και χάλκινο μετάλλιο για τα οποία θα κονταροχτυπηθούν τρεις ομάδες.

H αρχική απογοήτευση για τις Ελληνίδες Ταβουλάρη και Κουτσούμου, που αρχικά δεν μπαίναν στη δεκάδα για έναν και μόνο πόντο, μετατράπηκε σε χαρά όταν τελικά περάσαν ως 10ες με ισοβαθμία μετά από διόρθωση των αποτελεσμάτων.

Έν αναμονή των αγώνων, λοιπόν, για τα πολυπόθητα μετάλλια, την ώρα που οι ομάδες καταστρώνουν τις στρατηγικές τους για την καλύτερη θέση στον πίνακα κατάταξης, αλλά και για την εξασφάλιση της δόξας του βάθρου.


 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos