Τελετή Ληξης & Τελετή Απονομής του 4ου και τελευταίου σκέλους του 23ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Κυκλδες 2017

17 Ιουλίου 2017 20:17

Με μια θερμή τελετή λήξης ολοκληρώθηκε το Σάββατο 8/7/2017 23ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Κυκλάδες 2017 «CYCLADES REGATTA» στο Μέριχα Κύθνου.

Τα σκάφη ξεκίνησαν στις 11:00 το πρωί από το Λιβάδι Σερίφου, με έναν Βόρειο άνεμο έντασης 17 κόμβων για να διανύσουν μια απόσταση 22 ναυτικών μιλίων μέχρι την Κύθνο.
Η ιστιοδρομία ήταν πολύ σημαντική αφού καθόρισε και τη γενική κατάταξη του CYCLADES REGATTA.

Στην κλάση ORCI στο 4ο σκέλος πρώτο τερμάτισε το σκάφος ERYTOS II- COSMOTE του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο ανεβάζοντας το στη 1η θέση OVERALL.
Στην κλάση ORC Club στο 4ο σκέλος πρώτο τερμάτισε το σκάφος NEMESIS του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Ζήση Δημητρίου. Ωστόσο, την 1η θέση OVERALL κατέκτησε το σκάφος AFROESSA του NAOB με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Γκρέτσο.
Στην κλάση NON SPINNAKER στο τελευταίο σκέλος 1ο τερμάτισε το σκάφος FLAME του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Κεραμόπουλο. Την 1η θέση OVERALL κατέκτησε το σκάφος DECISION του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη το Γιώργο Λάσδα.
Η τελετή ξεκίνησε με την παρουσίαση του ωραίου, γρήγορου κυθνιότικου μπάλου από μαθητές του νησιού με μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα. Όλοι θαυμάσαμε τη μαεστρία και τον ρυθμό των χορευτών.
Τα πληρώματα καλωσόρισε ο δήμαρχος κος. Σταμάτης Γαρδέρης τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει για το νησί η ετήσια παρουσία των σκαφών του αγώνα ΚΥΚΛΑΔΕΣ.

Στη συνέχεια έλαβε τον λόγο ο Έφορος Ανοιχτής Θάλασσας του ΝΟΤΚ κος Θεοδωρίδης Αλεξανδρος, τόνισε το θαυμασμό του για τους νεαρούς χορευτές και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κο. Γαρδέρη Σταμάτη, την Αντιδήμαρχο κα. Γιάννα Φίλιππα , τον Λιμενάρχη κο. Γιάννη Κουτσιανόπουλο και τον υπεύθυνο της Μαρίνας Κο. Στέλιο Μπακογιάννη για την φιλοξενία τους και για την πολύτιμη βοήθεια τους στον ασφαλή ελλιμενισμό όλων των σκαφών.
Ο Αντιπρόεδρος του ΝΟΤΚ κος. Αντωνόπουλος Ανδρεας, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό στους τοπικούς φορείς και τους ιστιοπλόους και ανανέωσε το ραντεβού όλων για του χρόνου στο ίδιο μέρος για τον 24ο ΚΥΚΛΑΔΕΣ «CYCLADES REGATTΑ».



Κατόπιν ο race officer του αγώνα κ. Γιώργος Κατέκος προχώρησε στην απονομή των επάθλων στους νικητές του 4ου σκέλους του αγώνα Σέριφος - Κύθνος. Το σκάφος ERYTOS II- COSMOTE του ΝΟΠΦ με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο βράβευσε για την πρώτη νίκη στην κατηγορία ORCi ο δήμαρχος κος Σταμάτης Γαρδέρης, για την πρώτη νίκη στην κλάση ORC Club βράβευσε το σκάφος NEMESIS του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Ζήση Δημητρίου ο λιμενάρχης κος Γιάννης Κουτσιανόπουλος και το κύπελο για τη πρώτη νίκη στη κατηγορία N/S έδωσε η αντιδήμαρχος κα Γιάννα Φίλιππα στο σκάφος FLAME του ΝΟΤΚ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Κεραμόπουλο
Τιμητικές πλακέτες δοθήκαν από τον έφορο ανοιχτής θάλασσας κο. Θεοδωρίδη Αλέξανδρο στον Δήμαρχο κο.Σταμάτη Γαρδέρη για την πολύτιμη προσφορά και φιλοξενία του, όπως και στον Λιμενάρχη Κυθνου Κο. Γιάννη Κουτσιανόπουλο.
Ένα Ενθύμιο του ΝΟΤΚ δόθηκε στον Κο. Στελιο Μπακογιάννη υπεύθυνο της Μαρίνας Κύθνου για το σύνολο της βοήθειας του πριν , κατά την διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα.

Οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τοπικά θερμιότικα γλυκά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos