Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανταλένα: Διατήρηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς

16 Οκτωβρίου 2017 11:51

Την περασμένη Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, ένα ιστορικό πολιτισμικό κειμήλιο της 7ης Τέχνης, δωρήθηκε από τον ιδιοκτήτη του, κύριο Dieter Bernstein στον Ναυτικό Όμιλο Πάρου, ως αντάξιο συνεχιστή της προσπάθειας που είχε ο ίδιος ξεκινήσει πριν πολλά χρόνια, όπως μας αποκάλυψε.

Πρόκειται για το καΐκι με το οποίο γυρίστηκαν οι σκηνές της γνωστής ταινίας "Μανταλένα" με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο νησί της Αντιπάρου. Το πραγματικό όνομα του σκάφους είναι "Άγιοι Ανάργυροι", όνομα που είχε και όταν γυριζόταν η ταινία αλλά που για λόγους σκηνοθετικούς και σεναρίου είχε μετονομασθεί προσωρινά σε "Μανταλένα".

Ο κύριος Dieter Bernstein επισκέπτης της Πάρου από το 1970, και σχεδόν μόνιμος κάτοικος Πάρου, εδώ και πολλά χρόνια είχε στη κατοχή του, αυτό το υπέροχο σκαρί που κατασκευάστηκε στο Μαραθόκαμπο της Σάμου το 1958,το οποίο το επισκεύασε, το ανέστησε ώστε να είναι και πάλι αξιόπλοο και το φρόντιζε με μεράκι από τότε που το αγόρασε μέχρι σήμερα.

Την ίδια φροντίδα θα επιδείξει και ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου, αυτή ήταν η υπόσχεση που έδωσαν οι άνθρωποι του Ομίλου κατά την διάρκεια μιας σεμνής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο του Ομίλου για την αποδοχή της τόσο ευγενικής δωρεάς.
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός του κυρίου Bernstein και της συζύγου του, σύσσωμο το Δ.Σ. του Ομίλου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Πάρου κ. Χ. Μαλινδρέτος, η Λιμενική Αρχή με εκπρόσωπο τον κ. Α. Σιγάλα.
Απονεμήθηκαν στον δωρητή αναμνηστικές πλακέτες και ακολούθησε γεύμα μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr