Σούπερ ομάδα η Μπαρτσελόνα

29 Μαϊος 2011 00:48

Η Μπαρτσελόνα έκανε πάρτι στο Γουέμπλει και είχε καλεσμένη τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ενα ακόμα

επιβλητικό παιχνίδι για την ομάδα του Πέπε Γκουαρντιόλα, η οποία δίδαξε ποδόσφαιρο, ταπείνωσε την Γιουνάιτεντ (3-1) και αναδείχτηκε για τέταρτη φορά, πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ενας τελικός με καταπληκτικό ρυθμό, λόγω της Μπαρτσελόνα, η οποία μετά το πρώτο δεκάλεπτο έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι με το γνωστό αγωνιστικό στυλ που δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στη Γιουναιτεντ.

Ο Φέργκιουσον προσπάθησε να βγάλει την Μπαρτσελόνα από το ρυθμό της πρεσσάροντας ψηλά, αλλά ουσιαστικά της έβαλε δύσκολα για ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια ο Μέσι και η παρέα του βρήκαν το δικό τους ρυθμό δημιουργώντας εφιάλτες στον Φαν Ντερ Σαρ, στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Ο Ολλανδός τερματοφύλακας είχε συνολικά τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις σε όλο το 90λεπτο, ενώ οι φάσεις στις οποίες Τσάβι, Μέσι και η υπόλοιπη παρέα ... έκρυψαν τη μπάλα δεν ήταν και λίγες!

Η εξαιρετική ασιστ του Τσάβι στον Πέδρο έφερε το 1-0 στο 27'. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ρούνι ισοφάρισε στη μοναδική φάση της Γιουναιτεντ στο α' μέρος (ίσως και σε όλο το ματς).

Στο β' μέρος, η απόλυτη κυριαρχία. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ξέρουν πολύ καλά να ... ζαλίζουν τον αντίπαλο αλλάζοντας συνεχώς πάσες, αλλά αν τους αφήσεις ελεύθερους, σουτάρουν χωρίς να χρειαστεί να μπουν στην περιοχή. Το έκαναν λοιπόν, δύο φορές, πρώτα ο Μέσι στο 54' και στη συνέχεια ο Βίγια στο 69'. Το σκορ έγινε 3-1 και από το σημείο αυτό, όλα είχαν τελειώσει!

Ο Μέσι, αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, κερδίζοντας ένα άτυπο στοίχημα από αυτούς που υποστήριζαν πως ο αγώνας στο Γουέμπλει θα ήταν μιά μονομαχία με τον Ρούνι. Ο τελευταίος, σκόραρε μεν, αλλά έμεινε στη φιναλίστ δε. Αρα, θα πρέπει να αναζητήσει άλλες ευκαιρίες στο μέλλον για να τον γράψει η ιστορία.

Ο διαιτητής, Ουγγρος Βίκτορ Κασάι, έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αλβες, Κάρικ και Βαλέντσια.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Αμπιντάλ, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλβες (88' Πουγιόλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Πέδρο (90+ Αφελάι), Βίγια (86' Κεϊτά).

Μάντσεστερ Γιουναιτεντ: Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Φάμπιο (69' λ. τρ. Νάνι), Παρκ, Γκιγκς, Κάρικ (76' Σκόουλς), Βαλέντσια, Ερνάντες, Ρούνεϊ.

Πηγή: www.tanea.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos