Οι «γαύροι» περιμένουν τον Φερέιρα

12 Αυγούστου 2012 02:45

Εκεί που έζησε ίσως την πιο δυσάρεστη εμπειρία της καριέρας του επιστρέφει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, αυτή τη φορά για να... πικράνει τους Ισπανούς και να μοιραστεί τη χαρά της προσωπικής του «ρεβάνς» με τους παίχτες και τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σε δύο ματς επιβίωσης, κυρίως για τη Μάλαγα (το παρατσούκλι της είναι... γάβροι) που κινδυνεύει με διάλυση αν δεν περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (οι «πράσινοι» θα συνεχίσουν ν' ανασαίνουν και με τη συμμετοχή τους στο Γιουρόπα Λιγκ), ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκει μπροστά του τους Σαουδάραβες, που του έδειξαν την έξοδο μόλις δύο μήνες μετά το ξεκίνημα (με απολογισμό έξι ήττες, δύο νίκες και μία ισοπαλία) της σεζόν 2010-'11! Εναν μήνα αργότερα, ο Φερέιρα ήρθε στην Παιανία...

Ο Κουίνσι

Το αποτέλεσμα της κλήρωσης αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα στους «πράσινους» που ξέρουν ότι η Μάλαγα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά παράλληλα διαθέτει πλειάδα έμπειρων και ικανών παιχτών. Πριν από πέντε μέρες πήραν μια γεύση από τις δυνατότητές της βλέποντας το φιλικό που έδωσαν οι Ανδαλουσιάνοι με τον Ολυμπιακό (3-3)...

Στο «Ροσαλέδα» γυρίζει και ο Κουίνσι, τον οποίο είχε πάρει ο Φερέιρα το καλοκαίρι του 2010 από την Πόρτσμουθ. Ο Γκανέζος, που θα έρθει, μάλλον, σήμερα στην Αθήνα για να οριστικοποιηθεί η επανένταξή του στο «τριφύλλι» (ξανά ως δανεικός) και να θέσει υποψηφιότητα να παίξει κόντρα στην παλιά του ομάδα, αγωνίστηκε σε 25 ματς (στα 15 ως βασικός) με τη φανέλα της Μάλαγα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και σημείωσε 2 γκολ.

Δύο χρόνια μετά την απόφαση του Φερέιρα να δουλέψει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του και ν' αποδεχθεί τότε την πρόταση του δισεκατομμυριούχου και μέλους της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ Αλ Τανί, ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα... συναντήσει μόλις τρεις παίχτες απ' αυτούς που πήγαν στη Μάλαγα το καλοκαίρι του 2010: τον συμπατριώτη του Ελισέου, τον Ουρουγουανό Φερνάντες και τον Αργεντινό Μαλαγένιο.

Ο Φερέιρα, στη δήλωσή του στο επίσημο site του συλλόγου, απέφυγε να πει οτιδήποτε για όσα τον... χωρίζουν με τη Μάλαγα. Υπογράμμισε ότι ο Παναθηναϊκός «δεν είναι φαβορί», γιατί όπως τόνισε «η αντίπαλός μας μπορεί να μην έχει ιστορία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά αγωνίζεται σε μια πολύ δυνατή λίγκα»! Και πρόσθεσε:

«Η Μάλαγα είναι μια καλή ομάδα και διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Γνωρίζουμε ότι τελευταία αντιμετωπίζει προβλήματα. Το σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσουμε τα δύο παιχνίδια με μεγάλη σοβαρότητα και το πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη».

«Ξέρουμε τον κόουτς... Πριν δύο χρόνια έφυγε από την πίσω πόρτα. Θέλουμε να καθαρίσουμε την πρόκριση από το πρώτο ματς», είπε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Μάλαγα Σέρζιο Ντούντα.

Σήμερα θα ανακοινωθεί η αποστολή για το αυριανό (8 μ.μ., ΟΤΕ Sports 1) φιλικό ματς με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos