×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το 20ό Παγκόσμιο Κύπελλο στη σέντρα

12 Ιουνίου 2014 08:16

Με μεγαλύτερο ερώτημα την ασφάλεια του γηπέδου του Σάο Πάολο, ανεβαίνει σήμερα στις 5 το απόγευμα (11 το βράδυ ώρα Ελλάδος)

η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την οικοδέσποινα Βραζιλία να αντιμετωπίζει στην έδρα της Κορίνθιανς την Κροατία για τον Α΄ όμιλο.

Η βασική ανησυχία της FIFA για το ματς της πρεμιέρας αφορά το θέμα της ασφάλειας του «Αρένα Κορίνθιανς», δεδομένου ότι καθυστέρησε τόσο πολύ η παράδοση του ανακαινισμένου γηπέδου από τους κατασκευαστές στους διοργανωτές, ώστε δεν υπήρχε χρόνος για τη διεξαγωγή των απαραίτητων δοκιμών. Βεβαίως για τη FIFA δεν μπορεί να θεωρείται δοκιμή ο αγώνας μεταξύ ομάδων εφήβων της Κορίνθιανς, χωρίς φιλάθλους, που διοργάνωσαν οι Βραζιλιάνοι για να τεστάρουν το γήπεδο.

Οι Βραζιλιάνοι πάντως ήδη άρχισαν την γκρίνια βλέποντας ότι διαιτητής στην πρεμιέρα με τους Κροάτες θα είναι ο Ιάπωνας Γιουίτσι Νισιμούρα, που είχε διευθύνει το προηγούμενο ματς της Βραζιλίας στη διοργάνωση, το 2010, όταν ηττήθηκε με 2-1 από την Ολλανδία στα προημιτελικά του τουρνουά στη Νότια Αφρική. Το κλίμα στο στρατόπεδο των γηπεδούχων επιβαρύνθηκε χτες από τον θάνατο του ανιψιού του προπονητή Λουίζ Φελίπε Σκολάρι που σκοτώθηκε ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει την προπόνηση της «Σελεσάο». Τουλάχιστον από αγωνιστικής πλευράς ο κ. Σκολάρι έχει όλους τους αστέρες στη διάθεσή του.

Από τους Κροάτες θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μάριο Μάντζουκιτς, ενώ οι «πράσινοι» Ντάνιελ Πράνιτς και Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι τραυματίες, όπως και ο Ιβαν Μότσινιτς, τον οποίον η Κροατία προσπάθησε χτες να αντικαταστήσει.

Τέλος, Αγγλοι και Ιταλοί φέρονται να τραβούν τα... μαλλιά τους βλέποντας την κακή κατάσταση του χόρτου στο γήπεδο του Μανάους όπου θα συναντηθούν το βράδυ του Σαββάτου.

Δοκιμή με Γκέκα

Στο ελληνικό στρατόπεδο, ο Φερνάντο Σάντος ανοίγει σιγά σιγά τα χαρτιά του ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα με την Κολομβία, στο Μπέλο Οριζόντε. Ουσιαστικά το δίλημμα του Πορτογάλου τεχνικού βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, στην οποία θέση διεκδικούν οι Κώστας Μήτρογλου και Φάνης Γκέκας. Χθες, ο κ. Σάντος δοκίμασε τον Γκέκα με τους βασικούς, ωστόσο, αν κρίνει πως ο Μήτρογλου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, θα τον προτιμήσει αντί του φορ της Κόνιασπορ. Οι υπόλοιπες θέσεις μοιάζουν να έχουν «κλειδώσει» με τους Σαλπιγγίδη και Κονέ να κερδίζουν τη μάχη από τους Φετφατζίδη και Τζιόλη, αντίστοιχα.

Ο αγώνας με την Κολομβία μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων διεθνών, όπως φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις των Μανωλά και Τζαβέλλα. «Η Κολομβία έχει παίκτες κλάσης στην επίθεση αλλά κάθε Ελληνας έχει πολλές εμπειρίες από τα παιχνίδια που έχει παίξει στο παρελθόν και δεν πρέπει να φοβηθούμε, αλλά να μπούμε στο γήπεδο και να παίξουμε για τη νίκη. Αυτό πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε το Σάββατο», τόνισε ο αμυντικός του Ολυμπιακού για να συμπληρώσει ο παίκτης του ΠΑΟΚ: «Υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην επίθεση της Κολομβίας και πάνω σε αυτό το κομμάτι δουλεύουμε. Το παιχνίδι της είναι λίγο άναρχο όταν δεν της βγαίνουν πράγματα και αν καταφέρουμε να τους εξουδετερώσουμε εκεί, θα τα πάμε καλά. Εχουμε δουλέψει πολύ καιρό πάνω σε αυτήν την επίθεση και πιστεύω πως θα φανούμε αντάξιοι. Ακόμη και να μην κερδίσουμε, νομίζω πως θα μπορέσουμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

Προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν αφού πλέον και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Ολα δείχνουν πως ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ που είχε τραυματιστεί στο πρώτο φιλικό με την Πορτογαλία, θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα του αγώνα της πρεμιέρας του Γ΄ ομίλου.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos