×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

5 λόγοι που «δίνουν» το τρόπαιο στην Αργεντινή και 5 στη Γερμανία

13 Ιουλίου 2014 13:38

Λίγες ώρες απομένουν πριν από την σέντρα του πολυαναμενόμενου μεγάλου τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής - Γερμανίας, στο στάδιο Μαρακανά του Ρίο ντε Τζανέιρο.

5 λόγοι που «δίνουν» το τρόπαιο στην Αργεντινή και 5 στη Γερμανία

Μία ευκαιρία για πανηγυρισμούς, μία ευκαιρία για εκδίκηση. Το να κερδίσει η «αλμπισελέστε» το παγκόσμιο κύπελλο μέσα στη Βραζιλία είναι ένα ονειρικό σενάριο , αλλά θα έρθει αντιμέτωπη με έναν γνώριμο αντίπαλο που θα προσπαθήσει να την εμποδίσει να το κάνει.

Τη Γερμανία, η οποία προέρχεται από έναν «διαστημικό» ημιτελικό, όπου συνέτριψε την Βραζιλία με το σκορ - ρεκόρ 7-1, ενώ η Αργεντινή επιθυμεί διακαώς να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο μέσα στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου της, της Βραζιλίας.

Ποια ομάδα θα κατακτήσει το κύπελλο; Δείτε πέντε λόγους για την καθεμία και για τους οποίους αξίζει να πάρει τον τίτλο...

5 λόγοι για να το «σηκώσει» η Αργεντινή

1. Ο Λιονέλ Μέσι

Ο αστέρας της Μπαρτσελόνα είχε δεχθεί σκληρή κριτική κατά το παρελθόν για την αφοσίωσή του στην Αργεντινή, παρά το γεγονός ότι έχει ζήσει τη μισή του ζωή στην Ισπανία. Αλλά, όπως πάντα, ο 27χρονος μιλά στο γήπεδο. Είχε πάντα δώσει μάχη για να εντυπωσιάσει στα Μουντιάλ, σκοράροντας μόνο μία φορά πριν από τη διοργάνωση του 2006. Παρόλα αυτά, τα αποκαλυπτήρια του Μέσι έγιναν όταν πήρε το «αξίωμα» του αρχηγού της ομάδας με τέσσερα γκολ για την Αργεντινή, δημιουργώντας ευκαιρίες για τους συμπλαίκτες του και στον τελικό σήμερα θα έχει την ευκαιρία να κλείσει τα στόματα των επικριτών του, που λένε ότι δεν θα μοιάσει ποτέ στον Μαραντόνα.

2. Δυνατή οπισθοφυλακή

Το κόνσεπτ «η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα» θεωρείται σαφέστατα δημοφιλές για πολλούς, αλλά φαίνεται ότι η Αργεντινή έχει ανακαλύψει, ότι όταν στερεύεις από γκολ, η καλύτερη λύση είναι να ενισχύσεις την οπισθοφυλακή. Οι ομάδες του Σαμπέγια πάντα υιοθετούσαν ένα συντηρητικό στυλ παιχνιδιού, ώστε να σιγουρέεουν τη νίκη, αλλά υπάρχει κάτι μεθοδικό στον τρόπο με τον οποίο η Αργεντινή διαφύλαξε τα γκολ της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ικανότητα της Αργεντινής να στέκεται αγέρωχη και έχει αντεπεξέλθει μέχρι στιγμής σε κρίσιμες φάσεις του τουρνουά, μπορεί να είναι και το κλειδί για τη νίκη απένταντι σε μία τόσο αμείλικτη στην επίθεση Γερμανία.

3. Το «δεν θα πεθάνουμε ποτέ» πνεύμα

Είναι μία αξία που διαθέτουν πολλές ομάδες, χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπό τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που δεν τα παρατούν όταν τα βρουν σκούρα. Και η Αργεντινή το απέδειξε περίτρανα στον αγώνα με τη Νιγηρία, όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ και τελικά κέρδισε με 3-2.

4. Το καλύτερο έρχεται

Η Αργεντινή πηγαίνει σε αυτόν τον τελικό αήττητη και η αυτοπεποίθησή της βρίσκεται στα ύψη, έχοντας κερδίσει και τους πέντε αγώνες της πριν από τη διαδικασία των πέναλτι στον ημιτελικό με την Ολλανδία. Αλλά ενώ οι στατιστικές δείχνουν ότι βρίσκεται σε καλή φόρμα για να κερδίσει τη Γερμανία, δεν γεννάται ερώτημα ότι μπορεί να παίξει καλύτερα. Ακόμη και χωρίς τον Άνχελ ντι Μαρία, είναι μία Αργεντινή που έχει καλής ποιότητας επίθεση.

5. Η καλύτερη αποχώρηση για τον Σαμπέγια

Τι θα ήταν καλύτερο για τον προπονητή της Αργεντινής, Αλεχάντρο Σαμπέγια από το να κερδίσει το πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, στο τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της εθνικής ομάδας της χώρας του και μάλιστα μέσα στη Βραζιλία; Η απάντηση είναι: τίποτα. Ο «Σλοθ» - όπως αποκαλεί ο Τύπος τον αργεντινό τεχνικό- έβγαλε την ομάδα από την άβυσσο μετά τις καταστροφικές πορείες υπό τον Μαραντόνα και τον Ρικάρντο Μπατίστα. Μπορεί και να χάσει ένα παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το να κερδίσει τη Γερμανία θα είναι το καλύτερο τέλος της πορείας του στην τεχνική ηγεσία της Αργεντινής, καθώς σχεδιάζει να αποχωρήσει μετά τον τελικό.

5 λόγοι για να πάρει το κύπελλο η Γερμανία

1. H γερμανική επίθεση είναι ενωμένη όσο καμία άλλη

Ο Τόμας Μίλερ μπορεί να έχει πάρει τα εύσημα για τα πέντε γκολ του κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, άλλα ήταν ένα απότέλεσμα από την συνεργασία των ομοίων του Τόνι Κροος, Μεζούτ Οζίλ και Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ που έδειξαν να ταιριάζουν όσο καμία άλλη ομάδα. Το επιθετικό πακέτο της Γερμανίας δεν ήταν απλά η πλήρης απόδειξη για τη νίκη απέναντι στη Βραζιλία, αλλά και για τις αντίστοιχες επί της Πορτογαλίας ακαι των ΗΠΑ.

2. Ο χαρισματικός Μίλερ

Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου δεν έχει μόνο το πακέτο ικανοτήτων του Λιονέλ Μέσι, αλλά και το ένστικτο ενός φυσικού εκτελεστή, εάν τον τοποθετήσει κανείς οπουδήποτε κοντά στην αντίπαλη εστία. Τελειώνει τις φάσεις με έναν τρόπο σαν μοιάζουν απλές προσπάθειες, αλλά είναι αυτά που μπορεί να δώσουν το Κύπελλο στην ομάδα. Οπως και ο Μίροσλαβ Κλόζε -πρώτος σκόρερ των Μουντιάλ με 16 γκολ- έτσι και ο Μίλερ μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι με λίγη μόνο προσπάθεια.

3. Η επιστοφή του Λαμ σταθεροποίησε την άμυνα

Η άμυνα της Γερμανίας δέχθηκε κριτική στις αρχές του τουρνουά, όταν δέχθηκε δύο γκολ από την Γκάνα, αλλά ο Γιόαχιμε Λεβ κόντρα σε όλους δήλωσε ότι θα επιστρέψει ο Φίλιπ Λαμ στην κανονική του θέση, του δεξιού μπακ. Ο Μερτεσάκερ μετακινήθηκε στη θέση του σέντερ μπακ για να κάνει χώρο στον Τζερόμ Μπόατενγκ, με τον Ματς Χούμελς και τον Μπένεντικτ Χόβεντες να συμπληρώνουν την τετράδα, διαμορφώνοντας μία πολύ πιο σταθερή άμυνα σε σχέση με την πρότερη μορφή της. Η δε εξαιρετική φυσική κατάσταση του Χούμελς σίγουρα θα έχει θετικό αντίκτυπο.

4. «Τέρατα» ηρεμίας

Χρειάζονται πολλά για να ταρακουνήσει κανείς έναν Γερμανό, ακόμη κι αν η ομάδα τους έρχεται από έναν θρίαμβο με 7-1 επί της Βραζιλίας. Ακόμη και όταν έπαιξαν βόλεϊ πριν από την προπόνηση την Πέμπτη, δεν προκάλεσε έκπληξη ότι Οζίλ και Κεντίρα γελούσαν και αστειεύονταν (αν και τα υπερβολικά κοντά σορτσάκια δεν ταίριαζαν και πολύ). Μία ματιά στην Αργεντινή θα σας δείξει πώς είναι μία ομάδα που βρίσκεται υπό πίεση και όσο περισσότερο συνεχίζει τον αγώνα χωρίς γκολ, τόσο πιο νευρική γίνεται.

5. Η Γερμανία είναι ομάδα νικητών

Οι 17 από τους 23 Ηερμανούς παίκτες έχουν κερδίσει τρόπαια πριν από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, από Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι Ευρωπαϊκό Κύπελλο, Κύπελλο Ιταλίας και Γερμανίας. Με μία χούφτα παίκτες που έχουν την εμπειρία της νίκης σπουδάιων τροπαίων, η Γερμανία «πεινάει» ακόμη περισσότερο και για να ικανοποιήσει αυτήν την πείνα της, θέλει και τον Παγκόσμιο Τίτλο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos