Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έσκασε η “βόμβα” της UEFA! Ανακοίνωσε το Europa League 2

02 Δεκεμβρίου 2018 23:29

Και εγένετο... Europa League 2! Η UEFA ανακοίνωσε και επίσημα τη νέα, τρίτη διοργάνωση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από το 2021, με 32 ομάδες να συμμετέχουν σε 8 ομίλους, αλλάζοντας την "εικόνα" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.


Μετά το Champions League και το Europa League, από το 2021 θα προστεθεί οριστικά και μία τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία θα έχει το όνομα Europa League 2, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η UEFA.

Μετά από σχετική συνεδρίαση στο Δουβλίνο, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσίασε ολόκληρο το σχέδιο για την πρώτη τριετία της νέας διοργάνωσης, από το 2021 μέχρι και το 2024, το οποίο και περιλαμβάνει τα εξής:

– Η νέα διοργάνωση που προσωρινά παίρνει την ονομασία Uefa Europa League 2 θα έχει 32 ομάδες στην φάση των ομίλων της.

– Το φορμάτ θα έχει 8 ομίλους των τεσσάρων ομάδων και εν συνεχεία νοκ άουτ αναμετρήσεις για τους «16», τους «8» και ούτω καθεξής μέχρι τον μονό τελικό.

– Ένας επιπλέον νοκ άουτ γύρος θα παίζεται πριν από την φάση των «16» ανάμεσα στις ομάδες που τερμάτισαν δεύτερες στους ομίλους τους και σε αυτές που τερμάτισαν τρίτες στους ομίλους του Europa League.

– Η νέα διοργάνωση θα έχει 141 παιχνίδια που θα διεξαχθούν μέσα σε 15 εβδομάδες, ακριβώς όπως γίνεται και με το Europa League.

– Ο νικητής της διοργάνωσης θα συμμετέχει άμεσα στο Europa League της επόμενης περιόδου.

– Οι αναμετρήσεις της νέας διοργάνωσης θα διεξάγονται τις Πέμπτες, όπως το Europa League, ωστόσο θα προστεθεί μία τρίτη ώρα έναρξης για ορισμένα παιχνίδια, στις 17:00.

– Όλοι οι τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων την τριετία 2021-24 θα γίνουν την ίδια εβδομάδα. Την Τετάρτη αυτός της νέας διοργάνωσης, την Πέμπτη αυτός του Europa League και το Σάββατο αυτός του Champions League.

– Αυτή η τρίτη διοργάνωση θα εγγυάται πως ομάδες από τουλάχιστον 34 χώρες θα εκπροσωπούνται στους ομίλους κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

newsit.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr