Θρυλική πρόκριση του Ολυμπιακού στο Εμιρέιτς επί της Αρσεναλ!

28 Φεβρουαρίου 2020 00:30

Με γκολ του Ελ Αραμπί στο 119' οι «ερυθρόλευκοι» πέταξαν για τους «16» του Europa League


Ενας Ολυμπιακός βγαλμένος από τα καλύτερα όνειρα των φίλων πέτυχε μια ανεπανάληπτη νίκη στο Εμιρειτς επί της Αρσεναλ και προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Οι Πειραιώτες ήταν καταπληκτικοί, πάτησαν τους Κανονιέρηδες και αφού πρώτα νίκησαν 1-0 στην κανονική διάρκεια του ματς, μολονότι δέχθηκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 113', με χρυσό τέρμα του Ελ Αραμπί στο 119' πανηγύρισαν μια ανεπανάληπτη, μια θρυλική πρόκριση!

Ο Μαρτίνς παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με 4-3-3 και τη... συνταγή της νίκης στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας, η μοναδική αλλαγή ήταν αναγκαστική καθώς ο τιμωρημένος Σεμέδο δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και αντ' αυτού αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας ο Σισέ δίπλα στον Μπα. Στα άκρα έπαιξαν ο Τσιμίκας κι ο Ελαμπντελαουί και στην τριάδα των χαφ οι: Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Καμαρά. Την επιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί.

Και το σύστημα δούλεψε καλά για τους Πειραιώτες που είχαν τον έλεγχο του αγώνα. Η Αρσεναλ -έχοντας και την ασφάλεια του 1-0 της περασμένης εβδομάδας- είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν έδειξε και να... καίγεται για να επιτεθεί και να κυνηγήσει το γκολ, κάτι που ευνόησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν απειλήθηκε στο α' ημίχρονο σε κανένα σημείο από τους «κανονιέρηδες», που διαμαρτυρήθηκαν για ένα χέρι του Μπουχαλάκη εντός περιοχής, ενώ πέτυχαν κι ένα γκολ-οφσάιντ με τον Λακαζέτ.

Αντιθέτως, Στο 36' καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή του Ολυμπιακού με τον Καμαρά, ο οποίος έμεινε αμαρκάριστος από την αριστερή πλευρά, μπήκε στην περιοχή της Αρσεναλ αλλά το σουτ που δοκίμασε δεν ήταν καλό και κατέληξε άουτ. Τούτη η φάση ήταν συνολικά η σημαντικότερη σε ένα ημίχρονο που ήταν κακό.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε νωχελικά και για τις δυο ομάδες. Ομως ο Ολυμπιακός που συνέχισε να πατά καλά στο γήπεδο εκμεταλλεύτηκε μια στημένη φάση, κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Σισέ με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ισοφαρίζοντας ουσιαστικά το 0-1 της Αρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης»!

Και η κατά μέτωπον επίθεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε με τον Τσιμίκα να εξαπολύει κεραυνό έξω από την περιοχή στο 57' αναγκάζοντας τον Λένο σε μια μεγάλη επέμβαση.

Η Αρσεναλ απάντησε με μακρινό σουτ του Τζάκα στο 59' που κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ ο Σα στο 76' πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Πεπέ.

Οσο πλησίαζε ο χρόνος προς το φινάλε οι ομάδες, ακόμη κι η Αρσεναλ που καιγόταν για την ισοφάριση, έδειχναν λιγότερη διάθεση για να ρισκάρουν με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθεί κάποια απειλητική φάση και το παιχνίδι να λήξει 0-1 και να οδηγηθεί στην παράταση.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού κουβαλώντας στα πόδια τους τρία σερί μεγάλα ματς με Αρσεναλ και ΠΑΟΚ, και δίχως ευρύ ροτέισον, έδειξαν να μένουν από δυνάμεις, κάτι που έδωσε στην Αρσεναλ την κατοχή, η οποία όμως ήταν ανούσια και αναποτελεσματική. Αντιθέτως, οι Πειραιώτες έστω και χωρίς φρεσκάδα έβγαλαν το πρώτο ημίχρονο της παράτασης δίχως να απειληθούν, ενώ ήταν κι εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, αρχικά στο 104' με τον Γκασπάρ και εν συνεχεία στο 109' με τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λένο!

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι είτε ο Ολυμπιακός θα έβρισκε το χρυσό γκολ που θα τον έστελνε στην επόμενη φάση, είτε οι δυο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στα πέναλτι, ο εκπληκτικός Ομπαμεγιάνγκ έπειτα από σέντρα του Οζίλ, με ένα ασύλληπτο ψαλιδάκι ισοφάρισε στο 113' βάζοντας φρένο στα όνειρα των Πειραιωτών.

Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Ελ Αραμπί που στο 119' σκόραρε κι έστειλε τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση, σε μια ονειρεμένη βραδιά για τους Πειραιώτες και το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Αρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν (84' Γουίλοκ), Μουστάφι (103' Παπασταθόπουλος), Νταβίντ Λουίζ, Σακά, Θεμπάγιος (72' Τορέιρα), Τζάκα, Οζίλ, Πεπέ, Λακαζέτ (106' Μαρτινέλι), Ομπαμεγιάνγκ.

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας (115' Λοβέρα), Σισέ, Μπα, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε (117' Παπαδόπουλος), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (86' Γκασπάρ), Ραντζέλοβιτς (77' Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos