Διαψεύδει η ΕΚΤ την FAZ για κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα

19 Φεβρουαρίου 2015 12:25

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέψευσε σήμερα δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας ότι θα προτιμούσε την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων για τη συγκράτηση της εκροής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες.



Επικαλούμενη πηγές της ΕΚΤ, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει σήμερα πως «το συμβούλιο Διοίκησης της ΕΚΤ και ο εποπτεύων του τραπεζικού τομέα θα ήσαν πιο ήσυχοι εάν υπήρχαν έλεγχοι κινήσεως κεφαλαίων για να προληφθεί η αιμορραγία των τραπεζών».

 

Ως απάντηση σε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία επικαλείτο πηγές του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της ευρωζώνης, η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι το θέμα δεν απασχόλησε τη διοικούσα επιτροπή της.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει κάνει καμία συζήτηση για επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΚΤ σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας.

«Εκτός πραγματικότητας» χαρακτήρισε τα σενάρια για περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Μία ημέρα μετά την επέκταση του ELA και τη στιγμή που φαίνεται να είμαστε πιο κοντά σε μια αμοιβαία επωφελή λύση, παραξενεύουν σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωποςστο Reuters, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της FAZ.

Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα έρχεται μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να δώσει «ανάσα» ρευστότητας 3,5 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες, και η γραμμή του ELA (παροχή έκτακτης ρευστότητας) ανέβηκε στα 68,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πηγή της Τράπεζας της Ελλάδας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos