×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας

21 Μαρτίου 2015 09:52

Υπερψηφίστηκε χθες, Παρασκευή, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της αρχής και επί των άρθρων, από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ρύθμιση για τις 100 δόσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.


«Παρών» ψήφισαν Το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή, ενώ αρνητική ψήφο έδωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή τροπολογία του για πλήρη διαγραφή χρεών για οικογένειες με εισόδημα έως 20.000 ευρώ και κούρεμα για οικογένειες με διπλάσιο εισόδημα.

Παράλληλα, κατά την επί των άρθρων συζήτηση, από τη ΝΔ υποβλήθηκαν αιτήσεις ονομαστικής ψηφοφορίας για τέσσερα άρθρα:

Για τα άρθρα 16-17 (που δίνουν στον υπουργό Οικονομικών την αρμοδιότητα της χορήγησης ρυθμίσεων και της εξαίρεσης απ' τις ρυθμίσεις - μια υποχώρηση της ανεξαρτησίας της φορολογικής διοίκησης κατά την ΝΔ).
Το άρθρο 21 (προληπτική προσωρινή φορολόγηση επιχειρήσεων ύποπτων για «τριγωνικές συναλλαγές»).
Το άρθρο 24, που παύει τη λειτουργία της ανωνύμου εταιρείας «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» και μεταβιβάζει την περιουσία του στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., μέχρι τη συγκρότηση νέου φορέα αξιοποίησης των δημοσίων ακινήτων τον επόμενο μήνα.

Από την πλευρά τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ υπερψήφισαν τα τέσσερα άρθρα, ενώ η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΚΚΕ τα καταψήφισαν.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, υπερψήφισε τα τρία πρώτα άρθρα και καταψήφισε τη διάταξη για το Παράκτιο Αττικό Μέτωπο, ενώ η Χρυσή Αυγή ψήφισε «παρών» στα τρία πρώτα άρθρα και καταψήφισε το άρθρο 24.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos