Μολότοφ στα Εξάρχεια, συνθήματα στη Βουλή

07 Απριλίου 2015 22:35

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η περιοχή των Εξαρχείων. Ομάδες αντιεξουσιαστών έχουν ανάψει φωτιές και έχουν στήσει οδοφράγματα στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Μπουμπουλίνας, ενώ πετούν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί στη συμβολή της οδού Στουρνάρη με την Πατησίων.


Περίπου 100 νεαροί, πολλοί από τους οποίους φορούν κουκούλες, έχουν βάλει φωτιές σε τουλάχιστον δύο ΙΧ αυτοκίνητα και σε κάδους αποριμμάτων και έχουν στήσει οδόφραγμα, στο ύψος της Μπουμπουλίνας.
Μια ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών έχουν μπει στο χώρο του Πολυτεχνείου και ρίχνουν βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ.
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πατησίων, στο ύψος του Πολυτεχνείου.
Είχε προηγηθεί πορεία διαμαρτυρίας που είχαν πραγματοποιήσει περίπου 500 αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης για τους απεργούς πείνας στις φυλακές. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι διαδηλωτές ζητούσαν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και την κατάργηση του «κουκουλονόμου».
Μάλιστα, στο σημείο όπου βρίσκεται η Βουλή, ορισμένοι έχουν γράψει συνθήματα στους τοίχους που περιβάλλουν το χώρο του κοινοβουλίου, όπως «Φωτιά σε κράτος και κεφάλαιο», «Φωτιά σε κράτη και φυλακές», «Καμία ανοχή στις φυλακές τύπου Γ και σε κάθε εγκλεισμό», «Μπάτσοι θα σας φάνε τα παιδιά σας» και άλλα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos