×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κυκλοφορεί από σήμερα το νέο 5ευρω

02 Μαϊος 2013 10:03

Διαθέσιμο θα είναι από σήμερα το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ σε όλη την ευρωζώνη μέσα από τα ταμεία των τραπεζών, αλλά και τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος, του πρώτου από τη σειρά «Ευρώπη».

Το 5ευρώ της σειράς «Ευρώπη» έχει επωφεληθεί από την εξελιγμένη τεχνολογία της δημιουργίας χαρτονομισμάτων σε σχέση με εκείνη των πρώτων, πριν από δέκα και πλέον χρόνια.

Περιλαμβάνει νέα και πιο ενισχυμένα στοιχεία ασφαλείας. Το υδατογράφημα και το ολόγραμμα παρουσιάζουν το πορτρέτο της Ευρώπης, μίας μορφής της ελληνικής μυθολογίας, από την οποία πήρε και το όνομά της η σειρά αυτή των χαρτονομισμάτων.

Ενας εμφανής «σμαραγδί αριθμός» αλλάζει χρώμα από πράσινο του σμαραγδιού σε βαθύ μπλε και κάνει ένα παιχνίδισμα με το φως κατά την κίνηση πάνω - κάτω. Μικρές ανάγλυφες γραμμές στην αριστερή και τη δεξιά άκρη του νομίσματος διευκολύνη την αναγνώρισή του, κυρίως από άτομα με προβλήματα όρασης.

Τα προηγούμενα χαρτονομίσματα των 5 ευρώ θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν μαζί με τα καινούρια, αλλά σιγά σιγά θα αποσυρθούν. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία, η οποία -ωστόσο- θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Παρόλα αυτά, ακόμη και μετά από αυτήν την ημερομηνία θα διατηρήσουν την αξία τους και θα μπορούν να είναι ανταλλάξιμα οποιαδήποτε στιγμή στις κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos