×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Επιστράτευση αν απεργήσουν στις εξετάσεις

09 Μαϊος 2013 10:41

Την υιοθέτηση «σκληρής γραμμής» και απέναντι στους εκπαιδευτικούς επιλέγει η κυβέρνηση, η οποία διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσει 100.000 οικογένειες να βρεθούν σε ομηρεία εξαιτίας μιας απεργίας μέσα στις εξετάσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», ο πρωθυπουργός, ο οποίος επικοινώνησε χθες με τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο, του κατέστησε σαφές ότι θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, στην περίπτωση κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί αποφασίσουν στις 15 του μηνός να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις μέσα στη διαγωνιστική περίοδο.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει μεν τα περιθώρια διαλόγου, αλλά στο τέλος αυτής της διαδρομής θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα των μαθητών.

«Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο της επιστράτευσης εάν οι εκπαιδευτικοί προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Αλλωστε, όπως επισήμανε το ίδιο πρόσωπο, δεν μπορεί κανένας να παίξει με το μέλλον των παιδιών, ούτε η περίοδος των εξετάσεων μπορεί να αποτελέσει πεδίο για τη διεκδίκηση αιτημάτων.

Ο κ. Σαμαράς θα περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις και η εντολή που έχει δώσει στον υπουργό Παιδείας είναι να συνεχίσει εντατικά τον διάλογο με τους εκπροσώπους τους προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της έντασης.

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω σε βασικά για την ίδια θέματα, όπως είναι η εβδομαδιαία αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου των εκπαιδευτικών, η αξιολόγησή τους καθώς και η συγχώνευση σχολικών μονάδων.

Πεποίθηση των στελεχών του Μεγάρου Μαξίμου είναι πως εάν η σύγκρουση οδηγηθεί στα άκρα, τότε και οι δύο κυβερνητικοί εταίροι του κ. Σαμαρά, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης, θα συμφωνήσουν στο μέτρο της επιστράτευσης και θα το αποδεχθούν ως αναγκαίο. Ηδη χθες, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν την αντίθεσή τους ως προς το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις.

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος, Δημ. Καρύδης, σε δηλώσεις του χθες συνέστησε ψυχραιμία και προσέθεσε ότι «είναι αδιανόητο για 100.000 μαθητές και τις οικογένειές τους να γίνουν κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ΔΗΜΑΡ, η οποία με ανακοίνωσή της χαρακτήρισε «επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο και καταστροφική για το κίνημα των εκπαιδευτικών την πρόταση για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Σε πολιτικό επίπεδο ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει επιδείξει ανάλογη στάση τόσο απέναντι στους ναυτικούς (στη μεγάλη απεργία της ΠΝΟ πέρυσι) όσο και έναντι των απεργών στη χαλυβουργία, εκτιμά ότι η κοινωνία επικροτεί την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει και πως στο τέλος οι κερδισμένοι αυτής της σύγκρουσης με τις συντεχνίες θα είναι οι πολίτες.

Αλλωστε, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, ο κ. Σαμαράς έχει φροντίσει να καταστήσει σαφές εγκαίρως ότι δεν προτίθεται να ακολουθήσει την τακτική της άκριτης υιοθέτησης αιτημάτων και διεκδικήσεων συνδικαλιστικών ομάδων, εις βάρος της συνολικής προσπάθειας που καταβάλλει ο ελληνικός λαός για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos