×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σκουριές: Αναζητείται ο δράστης των πυροβολισμών

13 Μαϊος 2013 13:50

Στην εισαγγελία Πολυγύρου οδηγούνται οι τρεις διαδηλώτριες από τη βορειοανατολική Χαλκιδική,

οι οποίες προσήχθησαν χθες το πρωί, όταν στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, προσπάθησαν να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και απωθήθηκαν από αστυνομικούς.

Οι προσαγωγές των τριών γυναικών, ηλικίας 25, 39 και 40 ετών, μετατράπηκαν σε συλλήψεις και με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία παραπέμπονται να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν προγραμματίσει να μεταβούν στα δικαστήρια του Πολυγύρου για να συμπαρασταθούν στις τρεις κατηγορούμενες.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη, ο οποίος, κατά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που εκτυλίχθηκαν στη θέση Καρατζά στο δάσος Κάκκαβος, φέρεται ότι πυροβόλησε με κυνηγητικό όπλο εναντίον αστυνομικών.

Επτά εξ αυτών τραυματίστηκαν, ενώ ένας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο «424» Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, φέροντας σοβαρά τραύματα.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού, πάντως, κάνουν λόγο για «προβοκάτσια» και εξακολουθούν να βρίσκονται στα «μπλόκα» στις εισόδους του χωριού, προκειμένου να αποτρέψουν την παρουσία της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Π. Γιαννάκη με εκπροσώπους των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, της Αστυνομίας, της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» κ.ά. για την εκτόνωση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες και τις καθημερινές εντάσεις που σημειώνονται με αφορμή τις εργασίες υλοτομίας στο δάσος Κάκκαβος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η συνάντηση αναβλήθηκε (επ' αόριστον) λόγω κωλύματος των εκπροσώπων της εταιρείας και της αστυνομίας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos