×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Εκρηξη με 13 τραυματίες σε ταβέρνα στη Σαλαμίνα

19 Μαϊος 2013 16:03

Δεκατρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε κλειστή ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, Σαλαμίνας, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Μηνά.

Από την έκρηξη, που σημειώθηκε εντός του καταστήματος, δεν προκλήθηκε φωτιά, ενώ το κτήριο κατέρρευσε. Ακόμη, σοβαρές ζημιές υπέστησαν παρακείμενα καταστήματα και σπίτια.

Οι δύο εκ των τραυματιών μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες στο κέντρο υγείας του νησιού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Τα τραύματά τους προήλθαν από θραύσματα τζαμιών και το ωστικό κύμα.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, πραγματοποίησε έρευνες στο ερείπια της ταβέρνας ωστόσο δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη κάποιου εγκλωβισμένου ατόμου.

Τα αίτια της έκρηξης παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα, ενώ τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Ελληνική Αστυνομία.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας Γιάννης Τζαβαρής μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκτίμησε ότι η έκρηξη, από την οποία δεν εκδηλώθηκε φωτιά, πιθανότατα οφείλεται σε διαρροή προπανίου. Είπε ωστόσο ότι φως στα αίτια αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα -οι περισσότεροι τραυματισμοί πολιτών είναι αμελητέοι» τόνισε ο δήμαρχος Σαλαμίνας και είπε ότι αυτή τη στιγμή στο σημείο βρίσκονται και συνεργεία του δήμου προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση μπάζων και τζαμιών.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos