×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Γ. Στουρνάρας: Αναβάθμιση της ΔΕΘ με στρατηγικούς επενδυτές

25 Μαϊος 2013 16:49

Την πεποίθηση ότι «η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα πρέπει ν΄ αναβαθμίσει την παρουσία της με σύγχρονες εγκαταστάσεις, αλλά και πιθανόν μέσω της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή

στην Ελλάδα ή το εξωτερικό», εξέφρασε απόψε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας από το βήμα δείπνου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Αναφερόμενος στις αποκρατικοποιήσεις της Βόρειας Ελλάδας, είπε ότι ορισμένες από αυτές, όπως εκείνες της Εγνατίας Οδού, του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΕΥΑΘ) και σειράς τουριστικών υποδομών, θα έχουν σημαντική προστιθέμενη αξία στην οικονομία της περιοχής.

Πρόσθεσε ότι ο δείκτης ναυτιλιακών δραστηριοτήτων έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης και είναι κρίσιμη η αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικός κόμβος στην περιοχή των Βαλκανίων.

Υπενθύμισε ότι ο αγωγός TAP, που θα αποτελέσει μία από τις μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, ύψους 1,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, προβλέπεται να διασχίζει κατά μήκος ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, καθιστώντας την ισχυρό διεθνή ενεργειακό δίαυλο.

Επισήμανε, τέλος, ότι βάσει στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η εξαγωγική δραστηριότητα σε Μακεδονία και Θράκη έχει σημειώσει αξιόλογη μεταβολή τον τελευταίο χρόνο, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη μεταποίηση δείχνει σταθερά αυξητική τάση την τελευταία περίοδο.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos