×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δένει τα πλοία για τα δεδουλευμένα η ΠΝΟ

30 Μαϊος 2013 09:28

Με απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 5 Ιουνίου σε όλα τα πλοία των ακτοπλοϊκών εταιρειών που δεν έχουν καταβάλει τα οφειλόμενα στους ναυτικούς προειδοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Με έγγραφο που απέστειλε η ΠΝΟ στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου και στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας καλεί τους εργοδότες «να προβούν σε άμεση και πλήρη εξόφληση των καθυστερούμενων αποδοχών το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, άλλως η Ομοσπονδία θα προβεί σε συνδικαλιστική παρέμβαση από το πρωί της ημερομηνίας αυτής στα πλοία που θα βρίσκονται στα λιμάνια της Αττικής μέχρι την καταβολή των οφειλόμενων στους δικαιούχους, εκτός των πλοίων των εταιρειών που θα έχουν μέχρι τότε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους».

Κενές δεσμεύσεις

Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ, «οι διάφορες κατά καιρούς δεσμευτικές διαβεβαιώσεις εκ μέρους του αρμόδιου υπουργού και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για εξόφληση των οφειλών αυτών και μάλιστα σε τακτικές ημερομηνίες, προ πολλού έχουν αποδεχθεί ως κενές περιεχομένου.

Η κατάσταση αυτή που καταταλαιπωρεί τον χώρο της ναυτεργασίας έχει εξαντλήσει κάθε όριο και κάθε ανθρώπινη αντοχή. Eχει εξελιχθεί σε αληθινή κοινωνική μάστιγα και οδηγήσει τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους σε δεινή οικονομική εξαθλίωση».

www.ethnos.gr


Η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο επαίσχυντο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00 στην Πλατεία Συντάγματος και καλεί τους ναυτεργάτες να δώσουν βροντερό παρόν.

Οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τους συναδέλφους της ΟΛΜΕ και τους Εργαζόμενους στο Μετρό οι οποίοι και αυτοίπαραμένουν επιστρατευμένοι, ενάντια σε αυτό το απαράδεκτο και ντροπιαστικό για το δημοκρατικό μας πολίτευμα μέτρο, απαιτώντας την άμεση ανάκληση και κατάργηση αυτής της αντιδημοκρατικής και εκτός κοινωνικών ερεισμάτων νομοθεσίας.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα αυτό το κατάπτυστο αντεργατικό μέτρο που αντίκειται στο Σύνταγμα και σε σωρεία διεθνών συμβάσεων για τον τερματισμό μιας πέρα για πέρα νόμιμης απεργίας των Ελλήνων ναυτεργατών.

Η Ομοσπονδία και οι Έλληνες ναυτικοί διατρανώνουν για πολλοστή φορά την αμετάκλητη απόφασή τους να αντιπαλέψουν, μαζί με τους άλλους συναδέλφους της στεριάς, τέτοιες μεθόδους και πρακτικές οι οποίες έχουν καταδικασθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού.

Με εντολή Διοίκησης

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos