×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ακόμη 565 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον Μάιο

03 Ιουνίου 2013 13:17

Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους 10.118 αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι 565 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα, Μάιο, αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, 264 αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (78 άτομα) και την Αλβανία (64 άτομα), καθώς και την Αλγερία (24 άτομα), την Γεωργία (16 άτομα), την Κίνα (10 άτομα), το Ιράκ (7 άτομα), την Αίγυπτο (5 άτομα), το Μαρόκο (5 άτομα), το Μπαγκλαντές (7 άτομα), το Αφγανιστάν (2 άτομα), τη Βουλγαρία (5 άτομα), την Γκάμπια (1 άτομο), τις ΗΠΑ (1 άτομο), την Ινδία (7 άτομα), το Ιράν (3 άτομα), την Ιταλία (2 άτομα), το Καζακστάν (1 άτομο), τη Μολδαβία (3 άτομα), τη Νιγηρία (2 άτομα), την Ουκρανία (4 άτομα), την Πολωνία (1 άτομο), τη Ρουμανία (2 άτομα), τη Ρωσία (1 άτομο), τη Σερβία (2 άτομα), το Σουδάν (2 άτομα), τη Σουηδία (2 άτομα), την Τουρκία (4 άτομα), την Τυνησία (3 άτομα).

Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι 61 υπήκοοι Αλβανίας, καθώς και οι 3 πολίτες Βουλγαρίας και ο 1 πολίτης Τουρκίας, επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα (Μάιος 2013), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 301 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Με τις επιστροφές του μηνός Μαΐου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε (10.118) άτομα.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos