×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

O νέος φόρος για όλα τα ακίνητα το 2014

06 Ιουνίου 2013 11:20

Σε βαρύτερες οικονομικές θυσίες καλούνται να υποβληθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων από τον επόμενο χρόνο. Ο νέος Ενιαίος Φόρος αφορά όλα τα εντός

και εκτός σχεδίου οικόπεδα ή κτίσματα. Δεν εξαιρούνται οι κατ' επάγγελμα αγρότες. Περιορισμένες απαλλαγές και ελαφρύνσεις προβλέπονται μόνο για συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μόνιμο φόρο «αλά καρτ» από το 2014 με διασπορά σε όλα ανεξαιρέτως τα ακίνητα χωρίς αφορολόγητο όριο και με ελάχιστες εξαιρέσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου που παρουσίασε «προφορικά» χθες στη διακομματική επιτροπή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα αποτελεί παραλλαγή του έκτακτου τέλους της ΔΕΗ, αφού με βάση ένα πλέγμα 33 κριτηρίων θα υπολογίζεται ως ποσό ανά τετραγωνικό μέτρο για κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου και ανά στρέμμα για αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης.

Ετσι κάθε ακίνητο θα έχει τη δική του «φορολογική ταυτότητα» και με βάση τα χαρακτηριστικά του (είδος, τοποθεσία, εμπορικότητα οικοδομησιμότητα, παλαιότητα και άλλα) θα προσδιορίζεται το ύψος του φόρου

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos