×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ελεύθερος ο μπράβος των Bορείων Προαστίων

11 Ιουνίου 2013 11:34

Αποφυλακίστηκε με όρους, ενώ κατηγορείται για εκβίαση, ληστεία και παλαιότερα για ανθρωποκτονία.

Αποφυλακίστηκε 17 ημέρες μετά τη σύλληψή του ο 30χρονος «μπράβος» των Bορείων Προαστίων Σ. Μ. Εις βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών για ληστεία, εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών. Συνελήφθη το βράδυ της 24ης Μαΐου στο Χαλάνδρι και στις 26 Μαΐου ο ανακριτής διέταξε την προφυλάκισή του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», στις 29 Μαΐου (τρεις, δηλαδή, μέρες μετά την απόφαση προφυλάκισής του) ο 30χρονος κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης, η οποία και έγινε δεκτή.

Ετσι, χθες το πρωί αφέθηκε ελεύθερος, αφού του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Α.Τ. Αμαρουσίου κάθε 1η και 16 του μήνα.

Εις βάρος του 30χρονου είχε στις 23 Μαΐου 2012 σχηματιστεί δικογραφία για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα εκβιαστών. Εθεωρείτο δεξί χέρι του 47χρονου «νονού» Θ. Κ., ενώ για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί ένας ακόμη «μπράβος», γνωστός με το προσωνύμιο «Τούρκος».

Παρόμοιες κατηγορίες (εκβιάσεις καταστηματαρχών της Βορειοανατολικής Αττικής) είχε αντιμετωπίσει και τον Νοέμβριο του 2011. Και σε αυτήν την περίπτωση είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η εκδίκαση των συγκεκριμένων υποθέσεων εκκρεμεί, όπως εξάλλου και η κατηγορία ότι τον Μάρτιο του 2009 ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τον M. Γιαννουσάκη, ιδιοκτήτη μπαρ με την επωνυμία «Μike Irish Bar», στους Αμπελοκήπους.

Ο 63χρονος, τότε, επιχειρηματίας είχε ξυλοκοπηθεί άγρια και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Στις 23 Μαρτίου 2009, η αρμόδια εισαγγελέας είχε διατάξει την προφυλάκιση του 30χρονου Σ. Μ., ωστόσο και τότε το μέτρο της προσωρινής κράτησης είχε αντικατασταθεί με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα.

Η πρόσφατη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών ξεκίνησε στις αρχές του έτους έπειτα από καταγγελίες καταστηματαρχών στην Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τον 30χρονο είχαν καταγγείλει περίπου 15 ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ και εστιατορίων του Χαλανδρίου, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας, τρεις από τους καταγγέλλοντες είχαν δεχθεί να καταθέσουν επωνύμως στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο ο 30χρονος εισέπραττε για προστασία 200 ευρώ την εβδομάδα από καταστήματα στις οδούς Πεντέλης και Αγ. Παρασκευής, καθώς και στην πλατεία του Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες, άτομα που (πιθανόν) συνδέονται με τον 30χρονο είχαν επισκεφθεί τους καταστηματάρχες του Χαλανδρίου προειδοποιώντας τους ότι σύντομα ο Σ. Μ. θα βρισκόταν εκτός φυλακής.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos