×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Νεκροί οι δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων

03 Ιουλίου 2013 01:52

Νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες των ΕΚΑΜ έπεσαν δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, που εντοπίστηκαν στην περιοχή Κόνισκα της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι Αλβανοί φυγάδες εγκλωβίστηκαν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα σε χαράδρα στην Κόνισκα του Θέρμου και τραυματίστηκαν θανάσιμα από τα πυρά των αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων της ΕΚΑΜ.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στη χαράδρα, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Τριχωνίδας, όπου είχαν εντοπιστεί οι δραπέτες. Οι δύο από τους καταζητούμενους επιχειρούσαν να περάσουν πεζοί από το σημείο εκείνο και εντοπίστηκαν από τους άνδρες των ΕΚΑΜ που χρησιμοποιούσαν θεσμικές κάμερες.

Οι Αλβανοί, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών που ανταπέδωσαν τα πυρά.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη ενός τρίτου δραπέτη, ενώ δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν στο επεισόδιο της ανταλλαγής των πυροβολισμών, συνεπλάκησαν και οι υπόλοιποι δύο καταζητούμενοι δραπέτες από τις φυλακές των Τρικάλων.

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ έχουν αποκλείσει μια μεγάλη περιοχή στην Κόνισκα, ενώ δεν αποκλείεται οι έρευνες να επεκταθούν και προς την Ευρυτανία.

Οσον αφορά στην ταυτότητα των νεκρών δραπετών, οι αστυνομικοί θα περιμένουν την επίσημη ταυτοποίηση.

Στο μεταξύ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, έγινε κυριολεκτικά μάχη, αφού όπως λένε, άκουγαν για αρκετά λεπτά της ώρας ριπές αυτομάτων όπλων.

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικοί είχαν εστιάσει τις έρευνες τους στη συγκεκριμένη περιοχή, αξιοποιώντας πληροφορίες από διαφορετικές πηγές.

Στις 17 Ιουνίου, οι Αλβανοί δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων είχαν πυροβολήσει και είχαν σκοτώσει έναν 37χρονο αστυνομικό της ασφάλειας Λειβαδιάς, στο Δίστομο της Βοιωτίας. Οπως είχε αναφέρει συνάδελφος του θύματος, στο πρόσωπο του ενός εκ των δραστών που πυροβόλησε, αναγνώρισε τον έναν δραπέτη και συγκεκριμένα τον 36χρονο Μάριο Κόλα.

Ορισμένοι από τους δραπέτες είχαν εμπλακεί πριν λίγο καιρό σε άλλη μια αιματηρή συμπλοκή μετά από ληστεία σε τράπεζα στα Ισθμια, με τραγική συνέπεια τον θάνατο μιας 25χρονης κοπέλας. Στη ληστεία αυτή είχε συμμετάσχει ο επικίνδυνος κακοποιός Μάριο Κόλα, καθώς αναγνωρίστηκε από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης της τράπεζας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos