×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σε δημοπρασία ελληνικό νησί

18 Ιουλίου 2013 12:11

Το μεγαλύτερο από τα Σπαλαθρονήσια, απέναντι από την περιοχή Γαλήνη του Νέου Μαρμαρά στη Χαλκιδική, «βγαίνει στο σφυρί» από οίκο δημοπρασιών στην Θεσσαλονίκη.

Την επόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί για το λόγο αυτό συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα με ιδιωτική έκθεση έργων Τέχνης, όπως αναφέρει το thesstoday.

Στην Χαλκιδική υπάρχουν δεκάδες νησίδες που φέρονται να είναι προς πώληση από ιδιώτες, παρά τα εμπόδια που ίσως συναντήσουν λόγω της απαραίτητης έγκρισης από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, αλλά και την αρχαιολογική υπηρεσία, τη δασική υπηρεσία και άλλες αρχές.

Η διαδικασία αυτή είναι σε εξέλιξη σχεδόν ένα χρόνο αφότου δημοσιοποιήθηκε το εθνικό σχέδιο αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου με σύμβαση παραχώρησης σαράντα νησιών έως και 50 χρόνια.

Συβοτά (3 νησιά)

Μαύρο Ορος και Αγιος Νικόλαος. Το πρώτο έχει έκταση 742 στρέμματα και το δεύτερο 540 στρέμματα. Βρίσκονται μέσα στον κόλπο που σχηματίζεται στα Σύβοτα και είναι σε κοντινή απόσταση από την ακτή, οπότε μπορούν να παραχωρηθούν για την ανάπτυξη τουριστικών εγκαταστάσεων.

Μπέλα Βράκα: Εχει έκταση 154 στρέμματα και είναι το μικρότερο από τα τρία νησιά απέναντι από το χωριό Σύβοτα. Η περιοχή θεωρείται η «Καραϊβική της Ελλάδας» λόγω της μοναδικής ομορφιάς της. Μια αμμώδης λωρίδα, πολύ ρηχή, συνδέει τη στεριά με το νησάκι, δημιουργεί μια εκπληκτική παραλία και η προοπτική τουριστικής αξιοποίησης θα ήταν εξαιρετική.

Αλόννησος (4 νησιά)

Βραχονησίδες Μανώλας, 96 στρέμματα, Μίκρο, 83 στρέμματα, Στρογγυλό, 15 στρέμματα, Σκαντήλι. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες ακατοίκητες βραχονησίδες που εντάσσονται στην Α' και Β' Ζώνη του Θαλάσσιου Πάρκου Σποράδων. Κι εδώ θα μπορούσε να υπάρξει τουριστική αξιοποίηση, ειδικά για το Στρογγυλό που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη νησίδα Δασιά, κοντά στη Σκόπελο.

Κύθηρα (1 νησί)

Το νησί Αβγό έχει έκταση 40 στρεμμάτων και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Καψάλι. Εχει επισκέψιμο σπήλαιο, υπέροχο τοπίο και η πρόσβαση είναι εύκολη.

Ανδρος (2 νησιά)

Δύο νησιά στον δήμο Ανδρου, το Λαγονήσι, 11 στρέμματα, και το Μεγάλο Νησί, 20 στρέμματα. Στη θαλάσσια περιοχή υπάρχουν δεκάδες άλλα νησάκια όπως το Πρασονήσι, η Κοπητήτα, τα Γαυριονήσια (8 νησάκια κοντά στο Γαύριο).

ΜΗΛΟΣ

Νησίδα Αγιος Γεώργιος, 120 στρέμματα. Βρίσκεται μεταξύ της Μήλου και της Κιμώλου.

ΣΥΡΟΣ

Νήσος Σχοινονήσι, 42 στρέμματα, Ασπρονήσι, 110 στρέμματα, Ψαθονήσι, 6 στρέμματα. Ακατοίκητα νησάκια σε μικρή απόσταση από την εκπληκτική παραλία Αγκαθωπές.

ΠΟΡΟΣ

Νησί Πλατεία, μικρό νησάκι 25 στρεμμάτων.

ΣΠΕΤΣΕΣ

Φαλκονέρα, 6.700 στρέμ. Απέχει 42 μίλια από το Ακρωτήριο Μαλέας και θεωρείται σημαντικό νησί για τη ναυσιπλοΐα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Νήσος Φλέβες, 1.400 στρέμματα, έχει χρησιμοποιηθεί ως πεδίο βολής του Πολεμικού Ναυτικού και γίνονται συχνά ασκήσεις οι οποίες προκαλούν «αναταραχή» και στη Βουλιαγμένη.

ΑΡΤΑ

Πέρα Νησί, 270 στρέμματα, βρίσκεται στον Αμβρακικό.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Νησάκι Αγιος Νικόλαος, νησάκι Αλεξάνδρου 15 και 12 στρέμματα αντίστοιχα.

ΣΗΤΕΙΑ

Νησίδα Ελάσα, 1.700 στρέμματα, νησί Γράντες Ηρα, 3.000 στρέμματα. Βρίσκονται σε ένα σύμπλεγμα νησιών απέναντι από την Ελούντα.

ΤΗΝΟΣ

Δρακονήσι, 20 στρέμματα, Νησίδα Απόκοφτος, 14 στρέμ.

ΕΥΒΟΙΑ

Νήσοι Νέων Στύρων, 2.763 στρέμματα. Είναι το μεγαλύτερο νησί στο νησιωτικό σύμπλεγμα κοντά στο μικρό λιμάνι της Αγίας Μαρίνας

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos