×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ράβε-ξήλωνε με τις ποινές της Εφορίας

22 Ιουλίου 2013 10:46

Σε αλλαγές του ποινολογίου για τις φορολογικές παραβάσεις προχωρεί η κυβέρνηση. Οι τροποποιήσεις περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή. Προβλέπονται εξπρές δεσμεύσεις, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί.

Την τακτική τού ράβε-ξήλωνε με το ποινολόγιο της Εφορίας ακολουθεί το υπουργείο Οικονομικών, προχωρώντας για ακόμα μία φορά (την πολλοστή τα τελευταία τρία χρόνια) σε αλλαγή του καθεστώτος για τις φορο-ποινές.

Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν είναι η νομοθεσία αλλά η αδράνεια, ο λαβύρινθος και οι «γραφειοκρατικές καραμπόλες» του μηχανισμού, που αδυνατούν να εισπράξουν ακόμα και τους φόρους που βεβαιώνουν, καθώς και η οικονομική στενότητα των φορολογουμένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη από τις αρχές του έτους έχουν διογκωθεί πάνω από 3 δισ. ευρώ, το Δημόσιο εισπράττει στην καλύτερη των περιπτώσεων το 10% των φόρων και των προστίμων και στα ταμεία από το χτύπημα της φοροδιαφυγής μπαίνουν «ψίχουλα».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos