×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ποιες κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα

07 Σεπτεμβρίου 2013 15:03

Οι κατηγορίες των υπαλλήλων που εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα περιγράφονται σε τροπολογία του υπουργείου

Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, η οποία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαιρεί από το καθεστώς της διαθεσιμότητας τρεις κατηγορίες υπαλλήλων:

Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας

Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων εξαιρούνται από το καθεστώς της διαθεσιμότητας

* Τους 1.800 υπαλλήλους οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα τον Νοέμβριο του 2012 και τοποθετήθηκαν σε νέες θέσεις εντός του Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλεονάζον προσωπικό, αφού μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς του Δημοσίου να καλύψουν κενές θέσεις στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της κινητικότητας.

* Οι συγγενείς θυμάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους. Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι συγγενείς οικογενειών που έχουν υποστεί βλάβη από το ελληνικό Δημόσιο. Συγκεκριμένα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσφατα υπέγραψε δύο αποφάσεις για κατανομή προσωπικού 23 ατόμων στα Σώματα Ασφαλείας και 72 ατόμων στις Ενοπλες Δυνάμεις, που αποτελούν μέλη οικογενειών των ένστολων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντός τους.

* Τα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης που υπηρετούν σε διεθνείς οργανισμούς και η μισθοδοσία τους δεν καλύπτεται από το ελληνικό Δημόσιο αλλά από τον διεθνή φορέα στον οποίο εργάζονται στο πλαίσιο υποχρεώσεων της χώρας.

Οι αθλητές

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη διαθεσιμότητα δεν θα εξαιρεθούν τελικά οι διακεκριμένοι αθλητές που διορίστηκαν στο Δημόσιο λόγω των αθλητικών επιτυχιών τους. Υπολογίζεται ότι στο Δημόσιο υπηρετούν σήμερα περίπου 900 αθλητές που έχουν διοριστεί λόγω των διακρίσεων που είχαν σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα. Η ένταξη στη διαθεσιμότητα των αθλητών που υπηρετούν στο Δημόσιο προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωση του «καταγγέλλει τις απολύσεις των εργαζομένων αθλητών, με όποιο περιτύλιγμα κι αν παρουσιάζονται, δεν τις αναγνωρίζει και δεν τους διαχωρίζει από τις υπόλοιπες πληττόμενες κοινωνικές ομάδες», ενώ προαναγγέλλει ότι δεν θα αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση πραγματοποιηθεί.

Κύκλοι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισαν την πρόταση για εξαίρεση από την κινητικότητα των αθλητών που υπηρετούν στο Δημόσιο ως «μνημείο λαϊκισμού και ψηφοθηρίας»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos