The Times: Νεαρές Ελληνίδες πωλούν το κορμί τους για φαγητό

28 Νοεμβρίου 2015 01:53

Για νεαρές Ελληνίδες που πωλούν το κορμί τους για μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς κάνει λόγο έρευνα του Παντείου Πανεπιστημίου, που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα «The Times».

«Παλαιότερα, στην ελληνική βιομηχανία του σεξ κυριαρχούσαν οι γυναίκες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης αλλά τα τελευταία έξι χρόνια λιτότητας έχουν αναγκάσει τις Ελληνίδες να επιστρέψουν σε ένα χώρο όπου πλέον πληρώνονται με τους χαμηλότερους μισθούς της Γηραιάς Ηπείρου» γράφει το άρθρο της εφημερίδας, και συνεχίζει: «Ο σκληρός ανταγωνισμός για εργασία έχει οδηγήσει στις νεαρές γυναίκες να μειώνουν συνεχώς τις τιμές τους ή ακόμα και να ανταλλάσουν σεξουαλικές επαφές με κάτι να φάνε».

 

Ο καθηγητής κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γρηγόρης Λάζος δήλωσε στην λονδρέζικη εφημερίδα ότι μερικές από αυτές τις γυναίκες προχωρούν σε αυτή την πράξη επειδή πεινάνε και ζητούν μόνο μια τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς. Η έρευνα του κ. Λάζου, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, βασίζεται στην ανάλυση δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από 17.000 εκδιδόμενες γυναίκες στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

«Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, το σεξ με μια ιερόδουλη ήταν 50 ευρώ αλλά σήμερα έχει πέσει ακόμα στα 2 ευρώ για επαφές 30 λεπτών» φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Λάζος, ο οποίος ταυτόχρονα τόνισε ότι το πιο ανησυχητικό είναι πως ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών δεν μειώνεται αλλά αντίθετα πολλαπλασιάζεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Στην Ελλάδα, η πορνεία είναι νόμιμη αλλά υπολογίζεται ότι μόλις 10 από τους 525 οίκους ανοχής είναι δηλωμένοι επίσημα, κάτι το οποίο ωθεί τις περίπου 18.500 ιερόδουλες στους δρόμους ή «πριβέ» σαλόνια. «Πλέον οι Ελληνίδες κυριαρχούν το 80% της βιομηχανίας του σεξ» ανέφερε ο κ. Λάζος.

Οι περισσότερες από τις... νεοφερμένες ιερόδουλες είναι ηλικίας 17 έως 20 ετών, κάτι το οποίο δείχνει ότι ο αντρικός πληθυσμός της χώρας μας έχει αλλάξει συνήθειες και προτιμάει τις νεότερες γυναίκες.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos