×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Αντιφασιστικό μήνυμα από τα γήπεδα

23 Σεπτεμβρίου 2013 12:45

Ολος ο κόσμος μία φωνή, μία γραφή, μία διαμαρτυρία. Ο φίλαθλος κόσμος της Ευρώπης, με αφορμή τον αδόκητο χαμό του Παύλου Φύσσα, έστειλε δυναμικό αντιφασιστικό μήνυμα σε όλους τους υπηρέτες του νεοναζισμού και εκφραστές της ωμής βίας.

Κι αν πρώτοι οι υποστηρικτές της ισπανικής Ράγιο Βαγιεκάνο κάλεσαν τον κόσμο σε διαδήλωση, γράφοντας «Killah P Παύλος Φύσσας, για πάντα σύντροφος - ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ», τη σκυτάλη της έντονης διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Παύλου Φύσσα πήραν ελληνικοί, αλλά και ξένοι σύλλογοι.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, σε φιλικό αγώνα βόλεϊ Εθνικού Αλεξανδρούπολης - Αρη είχε αναρτηθεί ένα πανό, στο οποίο είχε αναγραφεί το εξής μήνυμα: «Οσο περισσότερο σου κλέβουν τη ζωή, τόσο σε ντοπάρουν με έθνος και φυλή. Παύλος Φύσσας, 34 χρονών, νεκρός».

Οι οπαδοί του Ατρομήτου, προχθές στο γήπεδο Περιστερίου, αντέδρασαν με τον δικό τους τρόπο στη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Φύσσα. Οι «Φενταγίν», που αποτελούν το δυναμικότερο στοιχείο στους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας των δυτικών προαστίων, ανέβασαν πανό με το εξής μήνυμα: «Η σιωπή σας είναι συνενοχή στο έγκλημά σας... Καλό ταξίδι Killah Ρ».

Παράλληλα, οι φίλοι του συλλόγου του Περιστερίου φώναζαν και σύνθημα εναντίον των εμπνευστών της τελευταίας δολοφονικής ενέργειας με τη μοιραία κατάληξη για τον Παύλο Φύσσα ή Killah P, που αποτελούσε το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο, σύνθημα το οποίο έτυχε της ενθουσιώδους υποδοχής -με χειροκροτήματα- και από τους οπαδούς του Απόλλωνα.

Στη Λεωφόρο, οπαδοί του Παναθηναϊκού ανέβασαν στη «Θύρα 13» δύο πανό, που αφορούσαν τη δολοφονία του αδικοχαμένου μουσικού από το Κερατσίνι. «Παύλος Φύσσας 19.09.13 Νεκρός από μαχαίρι φασίστα» και «Σιωπή σημαίνει συνενοχή και εμείς δεν θα σιωπήσουμε».

Σημειωτέον, στις αρχές της δεκαετίας του '80, στο οπαδικό κίνημα της ομάδας του «τριφυλλιού» είχαν παρεισφρήσει ναζιστικά στοιχεία, ιδρύοντας τη Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναϊκών Οπαδών (Ν.Ο.Π.Ο.). Ομως ο τότε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ Γιώργος Βαρδινογιάννης πέτυχε να τους αποβάλει από τη Λεωφόρο.

Ομως, πλην των ελληνικών γηπέδων, και στην Ιταλία τιμήθηκε η μνήμη του Παύλου Φύσσα. Την περασμένη Τετάρτη, σε πεζογέφυρα του Μιλάνου είχαν αναρτηθεί πανό που έγραφαν «Ο φασισμός σκοτώνει» και «Η Ελλάδα καίγεται», ενώ προχθές στη Γένοβα, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα Τζένοα - Λιβόρνο, οπαδοί της ομάδας του Γιάννη Φετφατζίδη κρατούσαν στα χέρια τους πανό που έγραφε «Pavlos vive», τουτέστιν «Ο Παύλος ζει». Με τη Γένοβα ο Π. Φύσσας είχε συνδεθεί, τραγουδώντας έναν στίχο («Ολο μας το είναι ένα Prada και μια Serkova, γαμώ τη μου, γι' αυτό έφυγε ο Τζουλιάνι μες στη Γένοβα») που ήταν αφιερωμένος στον Κάρλο Τζουλιάνι, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του, προ διετίας, σε διαδήλωση κατά της παγκοσμιοποίησης.

Ωστόσο, και στη Δανία οπαδοί της Μπρόνσχαϊ (ομάδα Β' κατηγορίας), στην αναμέτρηση με τη Χόρνενς, ύψωσαν πανό για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γράφοντας «R.Ι.P. Killah P». Χθες, στο γήπεδο της Τούμπας, οπαδοί του ΠΑΟΚ ανάρτησαν δύο πανό. Το ένα έγραφε «Με το αίμα του Παύλου θα γραφτεί το τέλος σας» και το δεύτερο «Εξω από τον ΠΑΟΚ η πολιτική, τσακίστε τους φασίστες», ενώ και στη Φυλή, στον αγώνα Μανδραϊκού - ΑΕΚ, υποστηρικτές της «Ενωσης», είχαν γράψει σε πανό: «Φασίστες δολοφονούν, μπάτσοι συνεργούν και οι «300» παίζουν με τις ζωές μας».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos