Επεισόδια στις πορείες μνήμης για τον Γρηγορόπουλο

06 Δεκεμβρίου 2015 18:14

Στις πέντε το απόγευμα θα ξεκινήσει η κεντρική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας είναι δρακόντεια, με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι», αφού ήδη έχουν σημειωθεί μικροεπεισόδια σε Αθήνα και Θεσααλονίκη.

Με μια ομάδα περίπου 30 ατόμων, που φορούσαν κουκούλες και πετούσαν πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών ξεκίνησαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας.

 

Οι νεαροί κλώτσησαν και έσπασαν κιγκλιδώματα, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Κατά τη διάρκεια της πορείας και περνώντας από την Σταδίου, στο ύψος της παλιάς Βουλής, ομάδα διαδηλωτών έκαψε κλειστό περίπτερο. Οι διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπέρασαν τα 1.000 άτομα, ενώ η πορεία των μαθητών, καθώς και αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων, που είχε ξεκινήσει στις 14:00, ολοκληρώθηκε γύρω στις 16:15.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί κατάστημα ρούχων στη οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια τυλίχθηκε στις φλόγες πιθανότατα - εκτιμά η πυροσβεστική - από βόμβα μολότοφ.

Επεισόδια σημειώθηκαν και χθες το βράδυ στα Εξάρχεια με μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν ο ελαφρύς τραυματισμός ενός Πορτογάλου τουρίστα, πιθανότατα από πέτρα όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος.

Στη Θεσσαλονίκη
Μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες, μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφορμή τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου τότε μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα στη μία το μεσημέρι και οι συμμετέχοντες κινήθηκαν μέσω Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου.

Όταν η πορεία έφθασε ξανά στο ύψος της Εγνατίας, διασπάστηκε σε δύο τμήματα, κάποιοι κινήθηκαν προς την οδό Αγίου Δημητρίου και προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και άλλοι επέστρεψαν στην Καμάρα.

Μετά τη λήξη της πορείας στην περιοχή γύρω από τη Ροτόντα σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και πέταξαν βόμβες μολότοφ.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στο κέντρο της πόλης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας παραμένουν σε ισχύ σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos