×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Διπλό «κατηγορώ» για τον δολοφόνο της Αμφιάλης

11 Οκτωβρίου 2013 09:49

Για την ερχόμενη Τρίτη στις 9.30 το πρωί πήρε προθεσμία ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσα, Γιώργος Ρουπακιάς, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά και για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Επιστροφή στη φυλακή Ο Ρουπακιάς οδηγήθηκε στα ανακριτικά γραφεία στις 8.30 το πρωί, ενώ στο ανακριτικό γραφείο μπήκε στις 12. Τελικά, πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικ

Ο 45χρονος χρυσαυγίτης, ο οποίος μετήχθη από τις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου κρατείται, στο γραφείο των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα ζήτησε και πήρε προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία του, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπου βρίσκεται προφυλακισμένος.

Ο Ρουπακιάς οδηγήθηκε στα ανακριτικά γραφεία στις 8.30 το πρωί, ενώ στο ανακριτικό γραφείο μπήκε στις 12.

Στην Ευελπίδων βρισκόταν και η μητέρα του η οποία, όταν τον είδε, κατέρρευσε μπροστά στις κάμερες, με κλάματα και φωνές: «Σε συκοφαντούν! Θα λάμψει η αλήθεια. Μόνο ο Θεός θα πει την αλήθεια...». Ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε απολογηθεί αρχικά στην ανακρίτρια Πειραιά, μετά τη σύλληψή του, όπου είχε ομολογήσει ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας του 34χρονου ράπερ.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση, οι ανακριτές συνέταξαν και εναντίον του κατηγορητήριο σε βαθμό κακουργήματος, βάσει του οποίου έχει κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς θεωρείται κομβικό πρόσωπο στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς φέρεται ως στέλεχος της οργάνωσης, που είχε δυνατότητα επαφής τόσο με τον πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη όσο και με τον ίδιο τον αρχηγό της.

Την ίδια ώρα όλα τα φώτα πέφτουν στην αναμενόμενη απολογία του Γ. Αγγου, η οποία κρίνεται σημαντική, και αυτό γιατί γίνεται από κατηγορούμενο και όχι από προστατευόμενο μάρτυρα.

Ο «τσιλιαδόρος»

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Γιάννη Αγγου, του επονομαζόμενου και «τσιλιαδόρου» που κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου.

Ο κατηγορούμενος, που θεωρείται μοιραίο πρόσωπο τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα, καθώς ήταν στην ίδια καφετέρια με το θύμα και την παρέα του, μαζί με έναν ακόμη κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συμπληρωματικό απολογητικό υπόμνημα που θα καταθέσει μαζί με την αίτηση αποφυλάκισής του, φέρεται ότι θα μιλήσει για τον ρόλο του συλληφθέντος συνοδηγού του Ρουπακιά, Γιάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος θα απολογηθεί τη Δευτέρα, ενώ αναμένεται να περιγράψει με λεπτομέρειες πώς έγινε εκείνο το βράδυ η κινητοποίηση των χρυσαυγιτών στην καφετέρια «Κοράλλι», που κατέληξε στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο μεταξύ, αναμένεται η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών στις 17 Οκτωβρίου για τον ορισμό εφέτη ανακριτή που θα αναλάβει την ανάκριση για τη ΧΑ.

Οπως ανέφεραν δικαστικοί κύκλοι, οι δυο ανακριτές δεν πρόκειται τα επόμενα 24ωρα να προχωρήσουν σε νέες ανακριτικές πράξεις, καθώς δεν θέλουν να προκαταβάλουν τις ενέργειες του εφέτη ανακριτή που θα οριστεί και θα αναλάβει την υπόθεση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos