«Τελευταίο αντίο» στη μεγάλη κυρία του θεάτρου, Αννα Συνοδινού

11 Ιανουαρίου 2016 15:33

Το «τελευταίο αντίο» είπαν σήμερα στην μεγάλη κυρία του θεάτρου, Άννα Συνοδινού, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.

Η κηδεία της Α. Συνοδινού που έφυγε από την ζωή την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 88 ετών, μετά από πολύχρονη περιπέτεια με την υγεία της, τελέστηκε από το νεκροταφείο Βύρωνα.

 

Στην κηδεία παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς και πλήθος καλλιτεχνών.

Ηθοποιός με σπάνιο μέταλλο φωνής, προσωπικότητα χαρισματική, γυναίκα με ισχυρή θέληση και πείσμα, η 'Αννα Συνοδινού τίμησε την τέχνη της όσο λίγοι. Η σπουδαία τραγωδός, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της με τις ερμηνείες της στην αρχαία ελληνική τραγωδία και υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι σε μια καλλιτεχνική πορεία, που μετρά μόνο επιτυχίες και τιμητικές διακρίσεις.

Κυρίαρχη μιας τεράστιας τεχνικής, η Αννα Συνοδινού έπλαθε τους ρόλους της με αφοπλιστική ευχέρεια. Πίστευε στην αξία του ποιητικού θεάτρου και το υπηρέτησε με άξονα την ανάδειξη του λόγου. Η αφοσίωσή της στην πολιτική, την ώρα ακριβώς της υποκριτικής της ωριμότητας, στέρησε το ελληνικό θέατρο και ιδιαίτερα την προσπάθεια ερμηνείας του αρχαίου δράματος από ένα στέλεχος που καθόριζε τις αισθητικές παραμέτρους του εγχειρήματος

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos