×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το χρονικό της εκτέλεσης βήμα-βήμα

02 Νοεμβρίου 2013 18:28

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον «επαγγελματισμό» με τον οποίο οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο εκτέλεσαν δύο νέους ανθρώπους έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης βορείων προαστίων τη Χρυσής Αυγής.

Στις 18.50 το απόγευμα της Παρασκευής οι Γιώργος Φουντούλης, Εμμανουήλ Καπελώνης και Αλέξανδρος Γέροντας περιφρουρούσαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Λ. Ηρακλείου 426.

Πέντε λεπτά αργότερα, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μάρκας Honda , φορώντας άσπρο και μαύρο κράνος, προσέγγισαν τα γραφεία και στάθμευσαν έξω από ένα pet shop, πολύ κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σε απόσταση 25 μέτρων από το σημείο της επίθεσης φέρεται να ήταν σταθμευμένο ένα ακόμη αυτοκίνητο, που συνόδευσε τη μηχανή, ακολουθώντας την ίδια πορεία.

Οταν πλησίασε η μοτοσυκλέτα των δραστών, οι άτυχοι νέοι μαζί με έναν ακόμη είχαν γυρισμένη την πλάτη τους στη λεωφόρο Ηρακλείου και συζητούσαν.

Στις 19.00 ο συνεπιβάτης της μηχανής κατέβηκε από το δίκυκλο και αφού πλησίασε τα θύματα με γρήγορο βήμα, άνοιξε πυρ.

Τα θύματα τραυματίστηκαν από τις σφαίρες και έπεσαν στο έδαφος.

Ο τέταρτος νεαρός που μιλούσε με τους υπόλοιπους πρόλαβε και ξαναμπήκε μέσα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο δράστης κινήθηκε προς το σημείο που κείτονταν τα θύματά τους.

Πυροβόλησε ξανά, από απόσταση σχεδόν ενός μέτρου, προφανώς για να βεβαιωθεί ότι τους άφησαν εκεί νεκρούς.

Βρέθηκαν 12 κάλυκες από σφαίρες διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Ο δράστης επέστρεψε στη μηχανή και με τον συνεπιβάτη του εξαφανίστηκαν, αναπτύσσοντας φρενήρη ταχύτητα, στις 19.07, ενώ τους ακολούθησε το προαναφερθέν αυτοκίνητο.

Έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής επικράτησε πανικός.

Ο 22χρονος Μανώλης Καπελώνης, βρήκε ακαριαίο θάνατο.

Ο 27χρονος Γιώργος Φουντούλης, διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Στο σημείο έφτασαν στις 19.25 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και κλιμάκια ειδικών Υπηρεσιών για την ενδελεχή εξερεύνηση του χώρου.

Η προανάκριση για την υπόθεση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Τα θύματα

Ο Εμμανουήλ Καπελώνης ήταν 22 ετών και εργαζόταν στην εταιρεία που διατηρεί ο πατέρας του, η οποία προμηθεύει νοσοκομεία. Τον ελεύθερο χρόνο του τον περνούσε στα γυμναστήρια. Ο 29χρονος Αλέξανδρος Γέροντας, που τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από τα πυρά και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, έχει ένα παιδί δύο ετών και η μητέρα του είναι δημοτική σύμβουλος στην Κηφισιά.

Ο Γιώργος Φουντούλης ήταν 27 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Αττικής. Αποφοίτησε από το 5ο Γυμνάσιο της περιοχής και τον τελευταίο καιρό εργαζόταν ως πορτιέρης σε χορευτικό κλαμπ επί της οδού Μαρίνου Αντύπα στο Ηράκλειο Αττικής. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα του, ο Φουντούλης είχε σπουδάσει φυσικοθεραπευτής.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 29χρονου Αλέξανδρου

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου "Γ. Γεννηματάς", μετά από χειρουργική αντιμετώπιση των τραυμάτων του στη θωρακική και κοιλιακή χώρα. Ο 29χρονος τραυματίστηκε σοβαρά χθες, από τα πυρά αγνώστων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, όπου έπεσαν νεκροί δύο νεαροί άνδρες.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο 29χρονος κρίνεται αιμοδυναμικά ασταθής και η μεγαλύτερη ανησυχία των γιατρών είναι το ενδεχόμενο πνευμονικού οιδήματος.

Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό δελτίο που εξέδωσε το νοσοκομείο, δεν κρίνεται απαραίτητη οποιαδήποτε άλλη χειρουργική παρέμβαση.

Το νοσοκομείο εξακολουθεί να χαρακτηρίζει κρίσιμη την κατάστασή του και θα επανέλθει με νεότερο ιατρικό δελτίο, εφόσον υπάρχει αξιοσημείωτη μεταβολή.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos