Πώς μπήκε τέλος στο πολυήμερο θρίλερ της Χαλκιδικής

25 Ιανουαρίου 2016 01:27

Αίσιο τέλος μετά από σχεδόν 20 ημέρες το θρίλερ της απαγωγής του 4χρονου Φοίβου ο οποίος απήχθη από τον ίδιο του τον πατέρα αμέσως μετά την φρικτή δολοφονία της πρώην συζύγου του, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, μόλις 6,5 ετών.

Ο Αλβανός δολοφόνος εντοπίστηκε και συνελήφθη το μεσημέρι της Κυριακής από άντρες της Αστυνομίας σε αποθήκη, μόλις μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ορμύλια Χαλκιδικής, όπου και διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα. Μαζί του ήταν και ο 4χρονος γιος του Φοίβος, ο οποίος, αν και εμφανώς καταβεβλημένος, είναι καλά στην υγεία του και ήδη βρίσκεται στην ασφαλή αγκαλιά του παππού, της γιαγιάς και του αδελφού του στην Ορμύλια.

 

Ο Λέσι οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Πολύγυρου Χαλκιδικής και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ώστε να φωτιστούν οι λεπτομέρειες της φυγής του όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης, ο οποίος ομολόγησε το φόνο της συζύγου του, είχε βρει καταφύγιο με το παιδί του στην συγκεκριμένη καλύβα μόλις το τελευταίο 24ωρο και τις Αρχές ειδοποίησε ένας Αλβανός εργάτης που κλάδευε ελιές στην περιοχή και αντιλήφθηκε τον πατέρα και τον γιο.

Συγκεκριμένα, ο εργάτης κάλεσε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής και τους υπόλοιπους εργάτες όταν είδε έξω από την συγκεκριμένη καλύβα ίχνη φωτιάς και αυτό του τράβηξε την προσοχή και πήγε να δει τι ήταν, με αποτέλεσμα να δει τον Λέσι και το παιδί. Τότε ζήτησε από τους υπόλοιπους να τον καθυστερήσουν μέχρι να έρθουν οι Αρχές και έστειλε μήνυμα από το κινητό του στη σύζυγό του.

Στη συνέχεια, εκείνη κάλεσε τηλεφωνικά τον παππού του παιδιού που τον γνώριζε και εκείνος με τη σειρά του κάλεσε την Αστυνομία και ξεκίνησε και εκείνος να μεταβεί στην περιοχή. Οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση και έφτασαν σύντομα, με τον Λέσι να μην κάνει την παραμικρή προσπάθεια να αντισταθεί. «Μετανιώνω, τα κατέστρεψα όλα», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς.

Η συγκεκριμένη καλύβα, σύμφωνα με το ημερολόγιο ερευνών, είχε ερευνηθεί πολλές διαδοχικές φορές τις προηγούμενες ημέρες από αστυνομικούς και εθελοντές που έψαχναν στην περιοχή, ενώ στην κατοχή του δράστη δεν βρέθηκαν χρήματα ούτε κινητό τηλέφωνο και τόσο εκείνος όσο και το παιδί ήταν αρκετά ταλαιπωρημένοι. Όλο αυτό το διάστημα άλλωστε επιβίωναν με φρούτα, κότες και κουνέλια που έκλεβε από κοτέτσια ο πατέρας του, όπως παραδέχτηκε ο Τζέιμς Κλοντ Λέσι στους αστυνομικούς.

«Ήθελα να φύγω στην Αλβανία»

Στις εξηγήσεις που φέρεται να έδωσε στους αστυνομικούς, ο συλληφθείς υποστήριξε ότι τις τελευταίες ημέρες αποπειράθηκε μαζί με το γιο του, πολλές φορές και περπατώντας, να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη μέσω Μουδανιών, ώστε να διαφύγει στην Αλβανία, ωστόσο τον αποθάρρυναν τα πολυάριθμα μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ. που έβλεπε στην περιοχή και επέστρεψε πίσω στην περιοχή της Ορμύλιας συνεχίζοντας να αλλάζει καταφύγια, την ίδια στιγμή που ο κλοιός γύρω του συνεχώς στένευε. Ένας ηλικιωμένος είχε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες τις τοπικές Αρχές πως τον είχε δει να περιφέρεται στην περιοχή των Μουδανιών.

Ο μικρός Φοίβος μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, καθώς ήταν αφυδατωμένος και ταλαιπωρημένος, ενώ τόσο εκείνος όσο και ο πατέρας του φορούσαν τα ίδια ρούχα από την ημέρα εξαφάνισής τους. Ήδη έχει οριστεί ψυχολόγος της αστυνομίας για την απαραίτητη στήριξη που θα χρειαστεί το παιδί.

Παρά τις αναφορές που γίνονταν για διαφυγή του 33χρονου με το παιδί στην Αθήνα, υπενθυμίζεται, ότι μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ορμύλια Χαλκιδικής, η Αστυνομία είχε βρει το μόνο στιβαρό στοιχείο που έδινε ένα στίγμα για τον Λέσι και αυτό δεν ήταν άλλο από το μηχανάκι μικρού κυβισμού με το οποίο και διέφυγε από τον τόπο του εγκλήματος, το οποίο το είχε εγκαταλείψει. Από τότε οι αστυνομικοί σάρωναν και δεν σταμάτησαν να σαρώνουν όλα τα εγκαταλελειμμένα σπίτια, αγροικίες και εξοχικά της ευρύτερης περιοχής με τα σημερινά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά την δολοφονία της πρώην συζύγου του, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε πως ήταν προμελετημένη και ισχυρίστηκε πως ήταν αποτέλεσμα έντονου τσακωμού που είχαν εκείνη την ημέρα, ενώ αρνήθηκε πως μετέφερε μαζί του το μαχαίρι με το οποίο κατέσφαξε την πρώην σύζυγό του και ισχυρίστηκε επίσης, πως το βρήκε στο σπίτι και το άρπαξε πάνω στην οργή του. Ο Λέσι αναμένεται να οδηγηθεί αύριο το πρωί ενώπιον του Εισαγγελέα Χαλκιδικής με την βαρύτατη σε βάρος του σχηματισμένη δικογραφία.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos