×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τα νέα «κλειδιά» στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας

10 Νοεμβρίου 2013 11:55

Το νέο βίντεο, ο 35χρονος, η κλειστή συνάντηση και οι ανακατατάξεις στον χώρο της νέας τρομοκρατίας.

Πέντε σημεία «κλειδιά» ερευνούν οι διωκτικές αρχές στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Ν. Ηράκλειο. Συγκεκριμένα:

1. Νέο βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών μερικά λεπτά πριν από τη δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο φέρεται να περιήλθε στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ. πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, το βίντεο που παραδόθηκε στους αξιωματικούς στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ προέρχεται από κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί σε εμπορικό κατάστημα επί της λεωφόρου Ηρακλείου, στο ύψος του «Τροχονόμου». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο βίντεο έχουν καταγραφεί οι κινήσεις των δραστών, ενδεχομένως δε και τα πρόσωπά τους, πριν θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο επίθεσής τους. Πάντως, αρμόδιοι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ρωτήθηκαν σχετικά διέψευσαν στην «Κ» την ύπαρξη του εν λόγω βίντεο.

2. Ρόλο «κλειδί» στην υπόθεση αποδίδει η ΕΛ.ΑΣ. στον 35χρονο αντιεξουσιαστή Π.Α., που καταζητείται μετά τον εντοπισμό, τον περασμένο Μάρτιο, νοικιασμένου Ι.Χ. με όπλα και σφαίρες σε ιδιωτικό πάρκινγκ στα Εξάρχεια. Το γαλάζιο Hyundai Getz είχε εντοπιστεί σταθμευμένο σε πάρκινγκ της οδού Νοταρά την Τρίτη 12 Μαρτίου και στον χώρο αποσκευών του είχαν βρεθεί καλάσνικοφ και σφαίρες. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, λίγες ώρες πριν η Αντιτρομοκρατική ερευνήσει το αυτοκίνητο - οπλοστάσιο, ο 35χρονος επρόκειτο να συμμετάσχει σε «κλειστή» συνάντηση που θα λάμβανε χώρα σε υπό κατάληψη χώρο στην περιοχή των Εξαρχείων. Σ' αυτήν επρόκειτο να παραστούν άτομα που, σύμφωνα με στελέχη των υπηρεσιών Ασφαλείας, έχουν καθοδηγητικό ρόλο στη «νέα» τρομοκρατία. Εξετάζεται εάν ο συγκεκριμένος «πυρήνας» αντιεξουσιαστών έχει συμμετοχή στον σχεδιασμό ή ακόμα και στην υλοποίηση της επίθεσης στο Ν. Ηράκλειο. Ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για επίθεση εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στα Εξάρχεια.

3. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντοπίζουν ομοιότητες ανάμεσα στη δολοφονική επίθεση εναντίον μελών της Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο, στη δολοφονία του 41χρονου υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα (Ιούνιος 2009) και στην επίθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού (Φεβρουάριος 2009). Πηγή της «Κ» αποκαλύπτει ότι δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη, από το σημείο της δολοφονίας έχει καταγραφεί να περνάει δεύτερη μηχανή στην οποία επέβαιναν συνεργοί των δραστών με αποστολή να ελέγξουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση στον στόχο. Στην επιτήρηση μετείχαν και άτομα που (σύμφωνα με μαρτυρίες) κινήθηκαν πεζή μερικά μόλις μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. Ομοια μεθοδολογία είχαν ακολουθήσει οι δράστες της ένοπλης επίθεσης στο Α.Τ. Κορυδαλλού και της δολοφονίας Ν. Σάββα. Επιπλέον, αστυνομική πηγή σχολιάζει ότι καμία ένοπλη οργάνωση στην Ελλάδα δεν έχει χρησιμοποιήσει πιστόλι Zastava πλην της «Σέχτας Επαναστατών», που διέθετε πανομοιότυπο πιστόλι στο οπλοστάσιό της.

4. Για τέσσερα από τα άτομα που μετέχουν στον εκτελεστικό βραχίονα της «Σέχτας», ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ δεν διαθέτουν στοιχεία για την ταυτότητά τους. Στις ενέργειες της οργάνωσης φέρονται να έχουν συμμετάσχει 7 - 8 άτομα. Στην πορεία των ερευνών προέκυψαν υπόνοιες για την ταυτότητα ορισμένων από αυτά. Ωστόσο, όπως παραδέχονται στην «Κ» έμπειρα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, για τέσσερα από τα άτομα που μετείχαν στον εκτελεστικό βραχίονα της οργάνωσης δεν προέκυψαν ενδείξεις. Μεταξύ των αστυνομικών, διατυπώνεται η εκτίμηση ότι ο εκτελεστής του Ηρακλείου είναι ο ίδιος που έχει μετάσχει στις δολοφονίες του Ν. Σάββα και του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια, τον Ιούλιο του 2010.

5. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη της Κατεχάκη κάνουν λόγο για ανακατατάξεις, τους τελευταίους μήνες, στον χώρο της «νέας» τρομοκρατίας. Επικαλούνται τη «σύμπραξη» της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τη «Σέχτα Επαναστατών». Η κοινή δράση των δύο οργανώσεων επισημοποιήθηκε σε προκηρύξεις της ΣΠΦ, τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο, με αφορμή το επονομαζόμενο «Σχέδιο Φοίνικας».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos