Ψηφίστε για να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου

30 Ιανουαρίου 2016 13:03

Από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, ψαράδες, νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δάσκαλοι, εθελοντές και όλοι οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου άνοιξαν την αγκαλιά και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες πολέμου.

Και μπορεί οι εκάστοτε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεχίζουν να κρύβονται πίσω από φράχτες και ποσοστώσεις, οι νησιώτες, όμως, δεν έχουν σταματήσει να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας. Με κρύο, με καύσωνα, μέρα ή νύχτα οι κάτοικοι του Αιγαίου είναι εκεί για να μοιράσουν στεγνά ρούχα, νερό ή φαγητό.

 

Κάποιοι, βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, βουτώντας στη θάλασσα για να σώσουν τους συνανθρώπους μας από τα κύματα. Άλλοι, όπως οι αγαπημένες γιαγιάδες της Λέσβου, επουλώνουν τις «πληγές» του σκληρού ταξιδιού με ένα καλό λόγο και μια ζεστή αγκαλιά. Όλοι είναι ήρωες με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο.

Με τις πράξεις τους, οι νησιώτες της έπνιξαν το φόβο και το ρατσισμό σε ένα «κύμα» αλληλεγγύης και απέδειξαν ότι σε στιγμές κρίσης η ανθρωπότητα πρέπει να είναι ενωμένη.

Σήμερα, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσουμε για να ακουστεί το μήνυμα αυτό σε κάθε γωνιά του πλανήτη και να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα, για να ζητήσουμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους ήρωες του Αιγαίου.

Για να μετρήσει η στήριξή σου, πληκτρολόγησε το email σου και τα στοιχεία σου στο κουτί και πάτα «Υπογράφω». Μόλις υπογράψεις, διάδωσέ το παντού μέσω email, Facebook και Twitter για να πιάσουμε το στόχο μας!

Την Κυριακή λήγει η προθεσμία και ακαδημαϊκοί κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου θα καταθέσουν τις υπογραφές μας στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, μαζί με την επίσημη υποψηφιότητα.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos