×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Μπλόκο» διοικητικών σε Πανεπιστημιούπολη - Πολυτεχνειούπολη

19 Νοεμβρίου 2013 12:18

Με την κόντρα να οδηγείται στα άκρα, διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί στις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης και του Πολυτεχνείου, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα. Νωρίτερα, επικράτησε ένταση στις πύλες όταν συγκεντρωμένοι δεν επέτρεψαν σε καθηγητές και φοιτητές να εισέλθουν στους χώρους του πανεπιστημίου, καθώς και σε τηλεοπτικά συνεργεία να τραβήξουν πλάνα.

Ύστερα από χθεσινή προτροπή των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

Οι διοικητικοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο νέες 48ωρες απεργίες, που θα γίνουν με βάση το σχετικό πλαίσιο των προηγούμενων εβδομάδων της, δηλαδή με περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ΄αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρα τους.

Χθες, τα μέλη της συγκλήτου του πανεπιστημίου της Αθήνας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, κάτι που αναμένεται να πράξει και η σύγκλητος του ΕΜΠ.

Πελεγρίνης: Δεν μπορεί να ανοίξει έτσι το Πανεπιστήμιο

Ο πρύτανης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί ν' ανοίξει όταν απεργούν οι διοικητικοί.

«Θέλουμε πάση θυσία να ανοίξει το πανεπιστήμιο. Όταν όμως απεργεί το σύνολο των διοικητικών πώς μπορεί να γίνει αυτό;», υπογράμμισε ο κ.Πελεγρίνης.

Επανέλαβε, ωστόσο, ότι ο αγώνας των διοικητικών υπαλλήλων είναι δίκαιος και ότι δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό.

«Είναι παράλογα αυτά που κάνει το υπουργείο. Ζητάει για 100 μέλη διδακτικού προσωπικού έναν διοικητικό υπάλληλο», σημείωσε.

Σε άλλες δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο κ. Πελεγρίνης επέρριψε εκ νέου την ευθύνη για το αδιέξοδο στο υπουργείο.

«Τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν εφόσον το υπουργείο δεχθεί να συζητήσει σοβαρά τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το αδιέξοδο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ελάχιστος χρόνος για να σωθεί το εξάμηνο».

Συνάντηση με Σαμαρά - Αρβανιτόπουλο ζητούν οι πρυτάνεις

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, «με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», ζητεί η Σύνοδος των Πρυτάνεων.

«Η Σύνοδος Πρυτάνεων των ΑΕΙ, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το μέτρο της διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό ζητάει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας, με σκοπό την έναρξη διαλόγου προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προεδρείου της Συνόδου.

Νέα προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Το υπουργείο Παιδείας αναμένεται σήμερα να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη με τον υπουργό Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την απόφαση των διοικητικών και να επιρρίπτει ευθύνες στα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, που παραιτήθηκαν ομαδικά, κρίνοντας αδύνατο, υπό τις παρούσες συνθήκες, το άνοιγμα του ιδρύματος.

«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» τονίζει στη δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: «Η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos