×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Υπαρχιφύλακας και δύο κακοποιοί νεκροί στη Φλώρινα έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών

08 Δεκεμβρίου 2013 14:51

Οι κακοποιοί από την Αλβανία άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον των τριών αστυνομικών που διενεργούσαν ελέγχους για παράνομη αλιεία.

Του Γιαννη Σουλιωτη

Αιματηρό επεισόδιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους ένας υπαρχιφύλακας και δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Στο περιστατικό ενεπλάκησαν συνολικά τρεις αστυνομικοί από το τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών που πήγαν να ελέγξουν άτομα μέσα σε αυτοσχέδια καλύβα, στο πλαίσιο ελέγχων για παράνομη αλιεία.

Οι κακοποιοί όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν αντέδρασαν και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

Αποτέλεσμα της ένοπλης συμπλοκής ήταν να τραυματιστεί θανάσιμα ο 43χρονος υπαρχιφύλακας του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, ο οποίος ήταν πατέρας ενός 12χρονου κοριτσιού και οι δύο δράστες από την Αλβανία.

Ο υπαρχιφύλακας υπέκυψε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας κινούνται στην περιοχή προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλοι επικίνδυνοι κακοποιοί, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας.

Νίκος Δένδιας: «Εκφράζω την βαθιά οδύνη μου για την απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα»

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για την απώλεια του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη εν ώρα καθήκοντος.

«Εκφράζω τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη μου για την απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας κ. Γιάννης Μουρατίδης, δήλωσε ότι οι αλλοδαποί κακοποιοί «ήταν έτοιμοι για όλα» τονίζοντας ότι παρόμοια περιστατικά με οπλισμένους αλλοδαπούς που επιδίδονται σε εγκληματικές δραστηριότητες στα σύνορα συμβαίνουν διαρκώς.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos