4500 αφίξεις μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά προερχόμενοι απο τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου

22 Φεβρουαρίου 2016 14:11

Στο πλαίσιο της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και της αποσυμφόρησης των νησιών, ανακοινώνεται ότι αφίχθησαν, σήμερα, στο λιμένα Πειραιά, τέσσερις χιλιάδες τετρακόσιοι είκοσι επτά (4.427) μετανάστες και πρόσφυγες, προερχόμενοι από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η ανωτέρω μαζική άφιξη οφείλεται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο Ανατολικό Αιγαίο το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα την απαγόρευση απόπλου των επιβατηγών πλοίων και την καθυστέρηση της ομαλούς μεταφοράς των μεταναστών και προσφύγων στον Πειραιά.

 

Επισημαίνεται ότι, η κατάσταση στο λιμένα Πειραιά έχει ήδη ομαλοποιηθεί, ενώ με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπάρχει διαρκής συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, την Ελληνική Αστυνομία και τα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται άμεσα, κάθε αντίστοιχη μαζική άφιξη μεταναστών και προσφύγων στο λιμένα Πειραιά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos