×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Απολογείται σήμερα ο Χάρης Τομπούλογλου

27 Δεκεμβρίου 2013 08:23

Ενώπιον του τακτικού ανακριτή προσέρχεται σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου ο οποίος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εκβίασης και παθητικής δωροδοκίας.

Ο κ.Τομπούλογλου οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την Τετάρτη και προέβαλε τον ισχυρισμό ότι τα 25.000 ευρώ τα οποία παραλάμβανε την ώρα της σύλληψής του, προορίζονταν για «δωρεά» προς το νοσοκομείο και όχι για μίζα.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή και ο συλληφθείς πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα.

Ο συλληφθείς πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων, μιλώντας σε δημοσιογράφους προτού μπει στο γραφείο του εισαγγελέα ισχυρίστηκε - παρά τα στοιχεία της αστυνομίας από κάμερες και μικρόφωνα- πως πρόκειται για «σκευωρία», ότι δεν ζητούσε μίζα, αλλά ότι η εν λόγω διαφημιστική εταιρεία εκτελούσε πλημμελώς τις υποχρεώσεις της και τον παγίδευσε για να μην κηρυχθεί έκπτωτη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς ζητούσε επίμονα από τον ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρείας 30.000 ευρώ προκειμένου να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία του, που είχε κερδίσει σε διαγωνισμό έργο προβολής του νοσοκομείου, ύψους 190.000 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας ενημέρωσε άμεσα τις αρχές, ενώ την υπόθεση γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν για μια εβδομάδα τον πρόεδρο του «Αγλαΐα Κυριακού» ο οποίος ζητούσε εκβιαστικά τα χρήματα από τρίτο πρόσωπο, ο οποίος έπαιζε το ρόλο μεσάζοντα από την πλευρά της εταιρείας.

Τελικά ο Χ. Τομπούλογλου, αφού πρώτα κατέβασε το ποσό της μίζας στα 25.000 ευρώ στη συνέχεια έδωσε ραντεβού στην Αθήνα για να παραλάβει τα χρήματα. Μόλις τα παρέλαβε τα παρέδωσε άμεσα σε έναν 40χρονο συνεργό του, ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθησαν αμφότεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους οπτικοακουστικό υλικό από τις συναντήσεις του Χ. Τομπούλογλου με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

«Παραδειγματική τιμωρία» ζήτησε ο Α. Γεωργιάδης

Μήνυμα πως κανένα φαινόμενο διαφθορας δεν θα γίνει ανεκτό, σύμφωνα με τις εντολές και του πρωθυπουργού, έστειλε ο Αδ. Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την υπόθεση χρηματισμού του προέδρου του Αγλαΐα Κυριακού.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για λυπηρό περιστατικό και πρόσθεσε:

«Εμείς ήμασταν ενήμεροι για την εξέλιξη αυτής της επιχείρησης. Η σύλληψη του κ. Τομπούλογλου επ' αυτοφώρω αποδεικνύει ότι από την παρούσα κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση οποιοσδήποτε νομίζει ότι επειδή μπορεί να έχει ορισμένες γνωριμίες ή κάποιες προνομιακές σχέσεις με ένα κόμμα θα τη γλιτώσει. Είναι απολύτως προφανές ότι δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και ζητούμε η τιμωρία του να είναι παραδειγματική».

Ο ίδιος τόνισε πως η επιλογή του Χ. Τομπούλογλου για τη συγκεκριμένη θέση είναι αποκλειστικά του Ιδρύματος "Αγλαΐα Κυριακού" και πρόσθεσε πως υπήρχαν ήδη πληροφορίες για προβλήματα με τον κ. Τομπούλογλου για τις οποίες ήταν ενήμερος και ο πρωθυπουργός.

Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Υγείας πρόκειται να συναντηθεί με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος προκειμένου να τους ζητηθεί η παραίτηση του κ. Τομπούλογλου καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη στο «Αγλαΐα Κυριακού».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos