Συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων

02 Μαρτίου 2016 16:19

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συμμετείχε με στοχευμένες πολύμηνες έρευνες, σε διεθνή επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων. Στο πλαίσιο αυτό, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή 41χρονου ημεδαπού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παραβίαση των διατάξεων περί πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.


Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με ξένες Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες σε υπηρεσίες και ιστότοπους, στους οποίους οι χρήστες κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων (βίντεο και φωτογραφίες). Ύστερα από ενδελεχή ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της ελληνικής επικράτειας.

Αφού ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε σε ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν στον 41χρονο.
Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης διεξήγαγε χθες (01-03-2016), νομότυπη έρευνα παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του ανωτέρω στην Αττική και στα ψηφιακά μέσα που κατείχε και διαχειριζόταν. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 41χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις και συνελήφθη.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ψηφιακό μέσο αναπαραγωγής εικόνας και ήχου,
• εσωτερικός σκληρός δίσκος και εξωτερικός σκληρός δίσκος.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
Ο 41χρονος δράστης, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos