Υπουλα παιχνίδια των Τούρκων στο Αιγαίο - Τεντώνουν το σχοινί

21 Μαρτίου 2016 09:50

Η Τουρκία τεντώνει επικίνδυνα το σχοινί στο Αιγαίο με ύπουλα παιχνίδια. Οχι μόνο συνεχίζει να μη συνεργάζεται, όπως καταγγέλλουν ΝΑΤΟ και Γερμανία, στις επιχειρήσεις αποτροπής προσφυγικών ροών, αλλά προχώρησε και σε πρωτοφανή πρόκληση την ημέρα της Συνόδου Κορυφής, με οπλισμένα μαχητικά πάνω από τη Λέσβο.


Η Αγκυρα για ένα διάστημα 15 ημερών πριν από την προκλητική ενέργεια της Παρασκευής στη Λέσβο με δύο τουρκικά F-16 είχε επιλέξει «ήπιας μορφής» παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση προβάλλει προσκόμματα στη συνεργασία με το ΝΑΤΟ για τον έλεγχο των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών

Η Αγκυρα για ένα διάστημα 15 ημερών πριν από την προκλητική ενέργεια της Παρασκευής στη Λέσβο με δύο τουρκικά F-16 είχε επιλέξει «ήπιας μορφής» παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η Τουρκία τραβάει επικίνδυνα το σχοινί στο Ανατολικό Αιγαίο, σε μια απέλπιδα προσπάθειά της να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη στο ανατολίτικο παζάρι που έχει σύρει την ΕΕ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Δεν είναι μόνο ότι η Τουρκία συνεχίζει να μη συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τη Frontex για την αποτροπή ροής προσφύγων προς τα ευρωπαϊκά εδάφη, αποστέλλοντας κάθε μέρα κατά μέσον όρο 1.000 πρόσφυγες στις ακτές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, την ημέρα της Συνόδου Κoρυφής της ΕΕ, η τουρκική Πολεμική.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos